De vrouwen van Schaesberg zijn de competitie begonnen met een prima overwinning thuis tegen Woezik 2.Na een prachtige intense wedstrijd waarbij Schaesberg tactiek en werklust prima combineerde stond er uiteindelijk een mooie 3-2 op  het bord. Schaesberg had in de beginfase veel moeite met de organisatie op het veld.

Woezik speelde met veel lopende mensen op het veld en omdat Schaesberg haar eigen organisatie niet op orde kreeg ontstonden er moeilijke eerste 20 minuten.  In deze fase kwam de uitploeg op een 0-1 voorsprong. Slordig en  onnodig voetbal in de eigen 16 meter leverde een “cadeau” op voor de uitploeg die gretig in ontvangst werd genomen.

Maar Schaesberg rechte de rug en onder aanvoering van de prima coachende Jess werd de organisatie neergezet. En toen kreeg de thuisploeg grip op de wedstrijd en kon het gaan spelen volgens haar eigen bedoelingen en intenties.

Woezik moest nu terug.Een prachtige aanval zette Kim alleen voor het doel maar de bal ging helaas over. Niet veel later toch de gelijkmaker. Melanie brak op rechts door maar ze speelde de bal wat te ver vooruit waardoor de keepster er tussen kon komen echter de terugkomende bal viel voor de voeten van Vera die de bal langs iedereen in het doel speelde. 1-1. Vlak voor rust had Schaesberg al op voorsprong kunnen komen maar een inzet van Kim werd door de keepster met een prachtige reflex uit het doel geduwd.

Na rust bleef Schaesberg prima spelen. Al snel brak Melanie door op links en zij kogelde de bal in de korte hoek binnen 2-1. En nog geen minuut later was het weer raak. Sylvana werd vrij gespeeld op het middenveld en haar diepte pass op Melanie was er een van grote schoonheid. Melanie liep alles en iedereen eruit omzeilde de keepster en schoot de 3-1 binnen.  Schaesberg had de wedstrijd helemaal omgedraaid .

Woezik probeerde nog iets van een offensief te creeren maar dat kwam toch niet echt van de grond.. Toch scoorde de uitploeg  nog een keer.  Vanuit een hoekschop van de thuisploeg counterde Woezik.  Om vervolgens vanaf ver op  het doel te schieten. De bal ging op de lat  maar viel geheel ongelukkig op de rug van Janey en daardoor in het doel. 3-2. Maar de tijd was op. En zo haalde een prima spelende thuisploeg een mooie overwinning binnen.

Tekst Andries Bemelmans/VV Schaesberg VR1 en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno