Hoofdmenu

Bekkerveld wint eerste thuiswedstrijd tegen RVU

 

 

Gisteren stond de eerste thuiswedstrijd in de competitie op het programma tegen het gepromoveerde RVU uit Rothem.

Bekkerveld had de eerste wedstrijd 2-2 gespeeld tegen Schaesberg, terwijl RVU een 4-1 overwinning behaalde op Scharn.

Om halfdrie floot de leidsman voor het eerst. RVU startte goed en voetbalde prima, echter de verdediging van Bekkerveld stond als een huis en kansen werden er niet weggeven. Na een twintig minuten gespeeld te hebben werd een perfecte aanval van Bekkerveld mooi afgerond, Thom Vluggen legde de bal panklaar voor de geheel vrijstaande Joep Ceha hij liet de doelman van RVU kansloos. Bekkerveld was nu de betere partij en vijf minuten na de openingstreffer kwam Stijn Vlecken prima door, hij bleef koel en legde een prima assist af op Joep Ceha, Joep rondde het mooi af en tekende voor zijn 2e treffer en voor de 2-0 van Bekkerveld.

Bekkerveld bleef ook nu de bovenliggende partij en kreeg via Jop Engelen en wederom Joep Ceha enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden, echter de bal ging er niet in. Na 35 minuten kwam RVU uit het niks op 2-1. De spits van RVU zette prima door en legde de bal terug waardoor het voor RVU een koud kunstje was de 2-1 binnen te schieten.De rest van de eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af en beide teams kregen geen kansen meer.

In de tweede helft was RVU de bovenliggende partij, echter buiten een kopbal die rakelings overging stond de verdediging van Bekkerveld als een huis. De blauw witte zebra’s uit Heerlen kwam er in de counter enkele malen gevaarlijk uit. Echter Senne Thijssen en Thom Vluggen wisten het duel niet te beslissen waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef.

Na 90 minuten floot de uitstekende leidsman Verstappen voor de laatste keer. Een moeizame 2-1 overwinning voor Bekkerveld, echter de eerste overwinning is een feit. Komende week weer hard trainen en zondag moet er weer gespeeld worden.

 

De mannen van Cooky Voorn gaan dan op bezoek bij RKSV Heer uit Maastricht. Aanvang 14.30u

Door Tom Poels/Bekkerveld 1