Hoofdmenu

Sporting Heerlen wint van RKFC Lindenheuvel Heidebloem in interessant duel

 

 

RKFC Lindenheuvel Heidebloem begon de competitie met een 2-1 nederlaag tegen LHC. Sporting Heerlen wist met diezelfde cijfers te winnen van GSV’28. RKFC Lindenheuvel Heidebloem ging dus thuis opzoek naar de eerste driepunter, Sporting Heerlen wilde graag de maximale score behouden. Het beloofde dus in een interessant duel te worden in Geleen.

 

Sterke eerste helft van de thuisploeg. RKFC Lindenheuvel Heidebloem begon goed aan de wedstrijd en was gedurende de hele eerste helft de betere ploeg. Ze wisten elkaar makkelijk te vinden en de aanvallen liepen vlot. Het is echter Sporting Heerlen dat na 15 minuten voetballen de grootste kans kreeg van de eerste helft. Gijs van den Boogaard dacht de 0-1 binnen te koppen maar de bal werd knap van de lijn gehaald. RKFC Lindenheuvel Heidebloem wist het overwicht op het veld niet uit te drukken in de score en dus was de ruststand 0-0.

 

Veel kansen aan beide kanten in tweede helft. In de tweede helft draaiden de rollen om. Sporting Heerlen speelde beter en RKFC Lindenheuvel Heidebloem zwakker. In het eerste kwartier van de tweede helft werd Sporting Heerlen dan ook gevaarlijk via onder andere Jesper Sporken en Diego Gommans, maar de doelpunten bleven vooralsnog uit. In de 60ste minuut was het wel raak. Na een goede steekbal van Liam Vente wist Wesley van Dijk te scoren door middel van een behendig stiftje over de al vallende doelman van RKFC Lindenheuvel Heidebloem. De thuisploeg gaf niet op en wist nog voldoende kansen te creëren. Er werd echter geen enkele kans benut. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd liep Sporting Heerlen uit ondanks alle kansen van de tegenpartij. In de 80ste minuut was het na een voorzet vanaf rechts van Roy Wetzels wederom Wesley van Dijk die het net wist te vinden. 10 minuten later was het dezelfde Roy Wetzels die weer aan de basis stond van het doelpunt. Een lange bal van keeper Rik van Winkelhof belandde bij hem in de voeten, vervolgens legde hij de bal af op Tom Hajjaji die de 0-3 wist binnen te schuiven. De eindstand was dan ook 0-3.

 

Sporting Heerlen volgende week weer uit, RKFC Lindenheuvel Heidebloem naar Rothem

Volgende week speelt Sporting Heerlen de tweede uitwedstrijd op een rij als het op bezoek gaat bij LHC. Voor RKFC Lindenheuvel Heidebloem wacht volgende week ook een uitwedstrijd, zij reizen af naar Rothem voor de wedstrijd tegen RVU.

 

Geschreven door: Niek Crombach en

ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »