Hoofdmenu

Prijswinnaars Limburgse Filmdagen 2020

 

Filmfestival met de beste amateurfilms van Limburg      

Op 26 en 27 september jl. vonden in het Royal Theater in Heerlen de uitgestelde Limburgse Filmdagen plaats. Tijdens hét amateurfilmfestival van Limburg, georganiseerd door CineLOVA, werden 33 nieuwe speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse amateurfilmers vertoond. De beste films werden bekroond met een filmprijs. De laureaat 2020 (de prijs voor de beste film van het Limburgse festival) ging dit jaar naar  Daniël Beckers voor zijn film ‘Niet zonder slag of stoot’, een prachtig spanningsveld tussen rake klappen en de emoties rond een trainer’ , aldus de jury.

 

Naast de laureaat werden prijzen voor drie categorieën uitgereikt. In de categorie ‘fictie’ wonnen Ineke en Peter Brouwers goud voor hun film ‘Over mijn lijk’ en werd de hoofdrolspeler uit deze film, Frans Novak, de prijs voor de beste acteur toegekend. Jef Caelen kreeg zilver voor zijn film ‘De Inktlap’ en kreeg Bea de Groote voor haar rol in deze film de prijs voor de beste actrice. Jef Caelen kreeg in deze categorie tevens brons voor zijn film ‘Het Beste’.

In de categorie ‘non-fictie’ kreeg Arie Stas goud voor zijn film ‘Sporen van oorlog’, terwijl zilver werd toegekend aan de film ‘Dat kan ik ok’ van het duo Arie Stas en Gérard Koenen. In deze categorie mocht de Belgische cineast Magda Verbist brons ontvangen voor haar film ‘Wild Tanzania, circle of life’

In de categorie ‘Vakantie-impressie’ werd goud toegekend aan Jef Caelen voor zijn film ‘Sicilië volgens Joseph Haardosch’. Zilver was er voor Pieter Kiewied voor zijn film ‘Brugge, waar de romantiek woont’ en tot slot was er brons voor Jim Evelein voor zijn film ‘Gambia’.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie, een compleet overzicht van alle prijswinnaars van de Limburgse Filmdagen en andere amateurfilmactiviteiten op www.cinelova.nl.

Foto Huis voor de Kunsten Limburg