Na het onnodige verlies van vorige week, thuis tegen RKMVC, stond afgelopen zondag het uitduel tegen Kakertse Boys uit Landgraaf op het programma voor de mannen van trainer Mike Bisschops. Voor het duel werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Arnold van Ooijen, die net 2 weken geleden zijn 50 jarig lidmaatschap bij RKHBS gevierd had. Na dit teken van respect voor wat Arnold voor de vereniging RKHBS betekent heeft, begon RKHBS sterk aan deze wedstrijd. Job Grooten werd aan het werk gezet door Chendo Kolker, maar het schot van Job ging net voor langs het doel van de thuisploeg. Even later mocht Job nogmaals aanleggen, na goed voorbereidend werk van Rens Hahnraths en weer Chendo Kolker, maar nu ging het schot net over het doel van Kakertse Boys.

 

Na een kwartier spelen kwam RKHBS op voorsprong. Jesper Schings dribbelde vanaf links naar binnen en schoot de bal van buiten de 16 meter hard en zuiver in de kruising: 0-1.  Na enig aandringen van de thuisploeg, zonder gevaarlijk te worden voor het doel van keeper Toine Diederen, was het weer de beurt aan RKHBS. Een mooie combinatie tussen de broers Jesper en Petter Schings aan de rechterzijde, werd gevolgd door een hoge bal voor het doel. Job Grooten, uitgeweken naar de linkerzijde nam de bal volley met de binnenkant van de voet waarna het leer in een boog op de lat eindigde. Even later was het wel weer raak. Jeffrey Sloote gaf een fantastische diagonale pass, waarna Chendo Kolker vanaf de rechterzijde naar binnen kwam en in de korte hoek raak schoot: 0-2. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.

In de 2de helft probeerde de thuisclub het wel, maar tot echte kansen kwam de ploeg van de oude bekende Ben Youssef Labyed, trainer van Kakertse Boys, niet. Na 10 minuten gaf centrale verdediger (!) Steffan Wesche een mooie pass op spits Yarin Meessen, die de bal knap controleerde tussen de 2 grote centrale verdedigers, maar met zijn schot de doelman van de thuisploeg op zijn weg vond. Een kwartier later werd Rens Hahnraths diep gestuurd aan de linkerzijde van het veld. Rens ging op hoge snelheid door tot de achterlijn en zette de bal laag en strak voor. Yarin Meessen was er als de kippen bij om de bal aan de 2de paal over de lijn te werken: 0-3 en de wedstrijd was beslist. Omdat de thuisploeg toch met man en macht probeerde een doelpunt te forceren ontstond er enorm veel ruimte op het veld, waarvan RKHBS nog eenmaal profiteerde. Rens Hahnraths kwam geheel vrij op het middenveld, en speelde direct diep op Chendo Kolker. Deze bekroonde zijn goede wedstrijd met zijn 2de goal door sterk de 16 meter in te gaan en beheerst te scoren: 0-4. Mike Bisschops bracht nog 3 verse krachten in de ploeg met Mo Chayoua voor Job Grooten, Bram Bemelmans voor Chendo Kolker en Wesley Weijgerse voor Jesper Schings. Ondanks een goede poging van Mo waarbij de doelman maar ternauwernood de bal kon keren met de voet, kwam er in de stand geen verandering meer waardoor RKHBS deze wedstrijd uiteindelijk gemakkelijk won met 0-4. Proficiat heren! Wat deze uitslag zegt over de kracht van RKHBS is niet duidelijk, maar de thuisploeg gaat zeker een moeilijk seizoen tegemoet. Volgende week wacht voor RKHBS de thuiswedstrijd tegen een van de sterkere ploegen in deze klasse, te weten UOW ’02. Heel veel succes mannen!

Door John Bothmer/RKHBS en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie