Hoofdmenu

Gemeente Kerkrade wordt partner van de Marc Cornelissen Brightlands Award

Op dinsdag 22 september heeft de gemeente Kerkrade besloten om partner te worden van de stichting Marc Cornelissen Brightlands Award. Tevens zal de gemeente een jaarlijkse financiële bijdrage leveren van € 5000,- voor een periode van 3 jaar. Op deze manier hoopt de gemeente bij te dragen aan de groei en de bekendheid van de Award.“De gemeente Kerkrade is een gemeente die duurzaamheid belangrijk vindt en hier ook naar handelt”, aldus wethouder Dion Schneider (duurzaamheid). “Het staat hoog op onze agenda. Bovendien is deze award een eerbetoon aan de Kerkraadse pionier Marc Cornelissen. Dat maakt het natuurlijk extra bijzonder.”  

 

De Marc Cornelissen Brightlands Award.“Om een duurzame samenleving te creëren zijn veel talentvolle pioniers nodig zoals Marc Cornelissen. Met deze award moedigen wij talentvolle pioniers aan om in de geest van Marc, vooral door te zetten en moed en leiderschap te tonen op weg naar hun droom”, zegt stichtingsvoorzitter Maria van der Hoeven.

De award competitie biedt alle deelnemers een Brightlands-platform voor kennis, netwerken en samenwerking. Op deze manier kan er gezamenlijk worden gebouwd aan een gemeenschap van duurzaamheidspioniers en een duurzame toekomst voor onze wereld. Daarnaast kan de winnaar rekenen op een geldprijs van € 35.000,- die hij of zij kan besteden aan activiteiten rondom duurzaamheid.
Marc Cornelissen. De uit Kerkrade afkomstige Marc (1968-2015) verruilde na zijn studie zijn beginnende carrière als architect voor die van professioneel avonturier. Hij bereikte onder andere op eigen kracht de Geografische Noord- en Zuidpool, iets dat slechts weinigen hem nadeden. Uit zijn ervaringen destilleerde Marc waardevolle en doorleefde inzichten op het gebied van samenwerking, teamontwikkeling, leiderschap en het omgaan met verandering. Als ambassadeur voor het arctisch gebied van het Wereld Natuur Fonds vroeg hij aandacht voor de opwarming van de aarde en de gevolgen hiervan in de poolgebieden. Tijdens een nieuwe expeditie in 2015 kwamen hij en teamgenoot Philip de Roo om het leven toen ze door het zee-ijs zakten, tijdens een tocht van Resolute Bay naar Bathursteiland.

De Marc Cornelissen Brightlands Award wordt op 20 januari 2021 voor de derde maal uitgereikt. Meer informatie over de award is te vinden op de website van de Marc Cornelissen Brightlands Award.

Foto Marc Cornelissen