Abdissenbosch  kan goede seizoensstart geen vervolg geven.

Afgelopen zondag speelde Abdissenbosch haar 1e thuiswedstrijd tegen Haanrade/SVA. De verwachtingen waren hooggespannen, zeker na het goede resultaat vorige week en eerdere overwinning op Haanrade tijdens de oefenreeks.

Haanrade startte echter agressief en voorkwam door snel druk zetten dat Sv. Abdissenbosch in haar spelritme kwam. Desondanks was de eerste mogelijkheid voor Jarno Michorius, die zijn schot op de lat zag belanden. Daarna nam Haanrade het heft in handen. In de 8e minuut werd het 0-1. Daarna bleef Haanrade vlot combineren, terwijl Abdissenbosch te veel een afwachtende houding aannam. Dit noodzaakte trainer Jabri ertoe in te grijpen en Jari Reinders in te laten vallen ten koste van Marijn Kösters, die reeds vroeg in de wedstrijd een gele prent ontving.

Toch bouwde Haanrade in de 28e minuut na een vlotte combinatie de voorsprong verder uit. De beweeglijke Rick Blättler ontsnapte aan zijn directe bewaker en liet keeper Berendsen kansloos, 0-2 Langzaam herpakte Abdissenbosch zich, dit leidde in de 40e minuut tot een doelpunt uit het niets. Een afvallende bal werd door Quintin Rosenau succesvol op doel geschoten, 1-2.

Schijnbaar had coach Ammar Jabri de juiste snaar geraakt bij zijn spelers tijdens de pauze, want in de 2e helft toonde Adbissenbosch veel meer agressie en bezieling. Er was dan ook meer sprake van een gelijkopgaande strijd.  Echter in de 53e minuut kreeg men toch weer de deksel op de neus. Een voorzet werd foutief ingeschat door de verdediging, resulterend in de 1-3 voor Haanrade.

Hierna trachtte men op karakter de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Luc Smeijsters   kwam binnen de lijnen als vervanger van Frank Smeets en zorgde meteen voor meer voorwaartse druk. 7 Minuten voor wedstrijdeinde leidde een aanvallende actie van hem, gevolgd door een scherpe lage voorzet tot de aansluitingstreffer door Quintin Rosenau. Daarna maakte men vergeefs jacht op de gelijkmaker en zocht het team na het laatste fluitsignaal teleurgesteld de kleedkamer op. Men heeft nu 2 weken de tijd om de accu weer op te laden, aangezien er volgende week geen wedstrijd op het programma staat.

Tekst: Theo van den Hörk en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno