Duels tussen KVC Oranje en WDZ zijn over het algemeen niet te versmaden. Telkens is er strijd, evenwicht, kansen over en weer en spanning tot het eind. Dat was deze keer in Bleijerheide niet anders. KVC Oranje won de thuiswedstrijd , dankzij een late treffer van Tim Blättler, met 3-2.

KVC Oranje beschikt over veel voetballend vermogen. Tegenstanders stellen zich daar op in, ook WDZ. Dat deden de gasten, getraind door Martin Kremer, prima. KVC Oranje wist in de openingsfase nauwelijks gaten in de WDZ-defensie te vinden. Meestal stierven de aanvallende pogingen in schoonheid. De counters van de bezoekers waren snel en dreigend van aard. Met één of twee passes was men aan de overkant. De 0-1 kwam indirect voort uit zo’n tegenaanval. Die leidde namelijk tot een vrije trap aan de linker kant. Jeroen Hünen zette strak voor en Jop Bleijlevens kopte hard en mooi raak: 0-1.

Lang plezier van die voorsprong hadden de mannen van Martin Kremers niet. Een terugspeelbal, ruim tien minuten later, werd door doelman Bas de Vreede van de bezoekers opgeraapt. Scheidsrechter Frank Benneker uit Heerlen kende een indirecte vrije trap toe aan KVC Oranje. Aanvoerder Martijn Sangen legde af en Tim Blättler schoot hard binnen: 1-1.

Na de hervatting zocht KVC Oranje wederom de aanval, maar opnieuw was het WDZ dat als eerste doel trof. Een bliksemsnelle counter, na volkomen onnodig balverlies  bij oranje-wit, met als eindstation Jop Bleijlevens, lag eraan ten grondslag. In eerste instantie stuitte Bleijlevens nog op KVC-goalie Lars van der Weide, maar in de rebound was de doelman kansloos: 1-2.

KVC Oranje toonde karakter. De ploeg van trainer Paul van Putten speelde zeker niet haar beste wedstrijd, maar bleef knokken voor een resultaat. Dat zou er komen. Martijn Sangen mocht op links een corner nemen. Hij speelde Marvin de Mey aan en die leverde een voorzet af, die door Chris Frauenrath op fraaie wijze tegendraads tegen de binnenkant van het zijnet van de goal van een tevergeefs duidkende keeper Bas de Vreede werd gekopt: 2-2.

Het duel leek richting een 2-2 gelijkspel te gaan, zeker ook nadat Bas de Vreede een vrije trap van Joey Niesters onschadelijk had gemaakt. Dat was buiten Tim Blättler gerekend. Bob Roberts rukte namens KVC Oranje over links op en liet een hoge voorzet van zijn linker vertrekken. Tim Blättler maakte de bal bekwaam ‘dood’ en schoof net naast de linker paal de 3-2 tegen de netten. Tevens de eindstand. Een driepunter voor KVC Oranje was het gevolg, niet onverdiend gezien het spelbeeld. Het had echter ook anders kunnen lopen, zeker als Jeroen Hünen vlak voor het eindsignaal vanuit kansrijke positie effectiever had gehandeld. Nu stuitte hij op Lars van der Weide.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie