Na de afgelasting van vorige week, ging de ploeg van trainer Mike Bisschops op bezoek bij naaste buur Eikenderveld. Deze ploeg was goed gestart met 6 uit 2, maar had vorige week het eerste puntenverlies geleden in Lemiers tegen Rood-Groen LVC. Vorig seizoen ging de uitwedstrijd tegen Eikenderveld kansloos verloren (6-1), dus RKHBS was gewaarschuwd.

De thuisploeg nam onmiddelijk het initiatief maar het was RKHBS dat via een snelle tegenaanval al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Tomyen van Lierop stuurde Yarin Meessen diep aan de linkerzijde van het veld, deze bediende de mee gekomen Job Grooten met een strakke lage voorzet, en Job gleed de bal in het doel: 0-1. Eikenderveld ging gewoon verder waar het gebleven was en drong RKHBS terug op eigen helft met technisch verzorgt spel. Bij een tweede tegenaanval van RKHBS was Job Grooten bijna weer succesvol. Ditmaal stuurde middenvelder Sefa Sarigoz, Yarin Meessen de diepte in. Yarin legde het leer hoog voor de goal, waar Job Grooten naar binnen kwam, de bal controleerde maar helaas met links het doel miste. Het goede aanvallende spel van de thuisploeg werd na een kwartier beloond. Een verre ingooi vanaf links werd doorgekopt. De bal geraakte in de kluts na een inzet van Lamin Taal, en sprong voor de voeten van de mee gekomen Driess Sabir. Deze liet doelman Toine Diederen met een hard schot vanaf 10 meter voor de goal kansloos: 1-1. De thuisploeg was de bovenliggende partij, en leek ook op voorsprong te komen. Lamin Taal snelde aan de rechterzijde langs twee verdedigers, en kwam vrij voor doelman Toine Diederen. Deze wist echter met een goede reflex zijn voet tegen de bal te krijgen en zo een achterstand voor RKHBS te voorkomen. De frustratie van de thuisploeg over het uitblijven van een voorsprong werd groter naarmate de wedstrijd vorderde. De duidelijk en kordaat fluitende scheidsrechter Keulen kon niet anders dan een speler van de thuisploeg in de 38ste minuut uit het veld sturen na natrappen. Ook met 10 man bleef Eikenderveld aanvallen, maar zonder resultaat waardoor de ploegen aan de thee gingen met een 1-1 stand op het scorebord.

Na rust kwam bij RKHBS Mo Chayoua in de ploeg voor Jesper Schings op de linksbuiten positie, en Brian Amkreutz verving Chendo Kolker op het middenveld. Brian Amkreutz kreeg al na 3 minuten een kans, maar zijn fraaie lob vrij voor de doelman ging maar net naast. De thuisploeg bleef ook met 10 man op jacht gaan naar een treffer, maar de angel was uit de ploeg en RKHBS kreeg nu veel kansen. Na een klein kwartier was het raak. Rens Hahnraths zette goed door tussen 3 verdedigers op de rand van de 16 meter, en wist Yarin Meessen te vinden. Deze had tijd om aan te leggen en schoot hard raak in de lange hoek: 1-2. Twee minuten later lag de bal weer in het net. Job Grooten kwam vrij op rechts, en gaf de bal hoog voor het doel. Aan de 2de paal stond Mo Chayoua vrij en kopte knap raak in de lange hoek: 1-3. Na 20 minuten in de 2de helft gooide RKHBS de wedstrijd in het slot. Brian Amkreutz werd met een harde pass vanaf het middenveld diep gestuurd en verscheen vrij voor de goal. Met een sliding klopte hij de keeper, echter de bal leek richting de paal te rollen. Yarin Meessen nam het zekere voor het onzekere en gleed de bal in het doel: 1-4. RKHBS speelde de wedstrijd uit, door het initiatief verder aan de thuisploeg te laten. Behalve een onoplettendheidje vlak voor het einde, waardoor de thuisploeg nog een keer kon scoren via Abdel Bar Oubari, kwam de ploeg niet meer in de problemen waardoor het duel eindigde in een 2-4 overwinning voor de ploeg van de Heerlerbaan. Gefeliciteerd mannen. Volgende week wacht het thuisduel tegen FC Gulpen.