Hoofdmenu

We dragen allemaal ons steentje bij

 

Op de foto Wethouders Freed Janssen en Bart Smeets in de Wachtendonckstraat in de buurt De Dormig.

 

Hoe maken we het voor u gemakkelijker energie te besparen en duurzaam te leven? Hoe helpen we u met een te hoge energierekening, met het tegengaan van wateroverlast? Allemaal vragen die de wethouders Bart Smeets en Freed Janssen bezighouden. In hun portefeuilles zit ‘verduurzaming leefomgeving’. Dat wil zeggen dat zij zich bezighouden met alles wat te maken heeft met energie, water, natuur; eigenlijk met het zuinig zijn op onze aarde.

 

Pittige opgave.Dat is geen gemakkelijke taak. Freed Janssen: ‘Dat is een pittige opgave. Maar we bekijken telkens hoe we dat zuinig zijn op de aarde voor onze inwoners zo gemakkelijk mogelijk kunnen maken. Denk aan het zonnepanelenproject. Het feit dat alles voor de deelnemers geregeld wordt, is de belangrijkste reden dat men hiervoor kiest. Maar we bieden meer. Ik som maar even op: het Energie- en Klimaatfonds Landgraaf en niet te vergeten de pas geopende WoonWijzerWinkel. Allemaal mogelijkheden om hulp te krijgen bij financiering of advies om duurzamer te gaan leven. En wat ook niet onbelangrijk is; om kosten te besparen.’ Bart Smeets knikt instemmend: ‘Ik voeg nog wat toe aan die opsomming. Waar ik erg trots op ben, is het ‘ikgroenhet’ project. Inwoners krijgen hulp bij het vergroenen van hun voortuinen, een prachtig project dat met enthousiasme is begroet in onze buurten. Wat een resultaat! En de buurt De Dormig, hét voorbeeld hoe we omgaan met wateroverlast en het nauw samenwerken met de bewoners van de buurt. We doen beiden onze uiterste best om van Landgraaf een zo duurzaam mogelijke gemeente te maken.’

Steentje bijdragen.Voor een duurzaam Landgraaf hebben we iedereen nodig, van inwoner tot ondernemer. U kunt allemaal een steentje bijdragen. Klein en groot; van energiezuinige lampen tot isoleren, van afval scheiden tot zonnepanelen op uw dak. Van regenwater opvangen tot deelnemen aan ‘ikgroenhet’. Van op de fiets naar het werk gaan tot een elektrische auto aanschaffen. Van de verwarming lager zetten tot afval scheiden. Allemaal zaken die helpen. Op die manier zorgen wij er samen voor dat we de aarde kunnen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.

Foto Gemeente Landgraaf(Volgend nieuwsbericht) »