Hoofdmenu

Trappenchallenge na vier jaar gelukt!

Milan Vader is de eerste die het na vier jaar is gelukt: de 508 treden van de Wilhelminaberg in Landgraaf op de fiets beklimmen. “Mijn benen brandden als de hel. Dit was bijna zwaarderdan het rijden van een wereldbekerrace”, aldus Vader op zijn Instagram-account. De 24-jarige Sittardenaar met Zeeuwse wortels is professioneel mountainbiker en is vorig jaar Nederlands kampioen geworden.

Het is duidelijk dat de Trappenchallenge zoals die in 2016 is uitgeroepen alleen door de allersterksten kon worden volbracht. Menig fietser heeft zich de afgelopen jaren gewaagd aan de steile en hobbelige rit bergop, een enkeling heeft het tot halverwege geschopt, maar de meesten zijn al snel afgehaakt of hebben zich niet eens gewaagd aan deze Tour de la Verzuring.

Op Vaders filmpje op Instagram is te zien hoe hij, met weinig lucht in de banden en na enkele mislukte pogingen, stug de 508 treden of 22 trappen van de oude mijnsteenberg oprijdt. Eenmaal boven tilt hij de fiets boven zich uit om aan te geven ‘Yes, I did it!’. Hij daagt anderen uit zijn onderneming te evenaren. De Trappenchallenge is een activiteit van het Dutch Mountain Film Festival in Heerlen, dat jaarlijks een festival houdt met bergfilms en ook andere activiteiten rond bergen, natuur en outdoor organiseert. De tiende editie van het DMFF vind van 3 tot en met 8 november plaats in Heerlen (Royal Theater) en Aken (Apollo Kino), maar zal vanwege de coronamaatregelen gedeeltelijk online plaatsvinden. Tijdens het komende festival zal Milan Vader in Heerlen speciaal worden gehuldigd.

Zie voor de kaartverkoop en het volledige programma met meer fietsevents op www.dmff.eu

Foto dmff archief