Hoofdmenu

Koninklijke Harmonie Heerlen huldigt 3 jubilarissen die alle drie 60 jaar lid zijn!

 

Koninklijke Harmonie Heerlen feliciteert aanstaande zaterdag 7 november maar liefst 3 jubilarissen die alle drie 60 jaar lid zijn van onze vereniging! Vanwege de huidige omstandigheden zijn we nu jammer genoeg niet in de gelegenheid om een groot feest te organiseren. Maar deze heugelijke gebeurtenis laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Verschillende verrassingen zijn voor deze drie trouwe muzikanten georganiseerd om hen hartelijk te danken voor hun jarenlange inzet. Het grote feest houden zij tegoed!

 

Sjef Hautvast is op 15 jarige leeftijd via zijn muzikale familie terechtgekomen bij de toenmalige Harmonie St. Joseph Heerlerbaan. Sjef koos voor klarinet en dit instrument is hij tot op de dag van vandaag trouw gebleven. Hij speelt besklarinet en heeft in het verleden ook uitstapjes naar de trombone, altsaxofoon en de basklarinet gemaakt. Al gauw bleek hij een erg betrokken lid te zijn en hield hij zich met alle facetten van de vereniging bezig. Als voorzitter van Harmonie St. Joseph Heerlerbaan en na de fusie ook van Koninklijke Harmonie Heerlen, heeft hij veel mooie momenten meegemaakt met de vereniging.  Ook buiten het voorzitterschap steekt Sjef nog graag zijn handen uit de mouwen voor zijn geliefde vereniging en heeft hij ook enkele jaren in de muziekcommissie gezeten. Op het moment is hij archiefbeheerder en houdt hij zich bezig met het digitaliseren van het verenigings- en muziekarchief. Bovendien speelt hij niet alleen in het Groot Orkest, maar ook in het Klarinet Ensemble.

Als jochie vond Frans Heuts het geweldig als de harmonie door de straten trok.  Op 11-jarige leeftijd meldde hij zich dan ook aan bij harmonie St. Joseph op Heerlerbaan, het ‘dorp’ waar hij geboren en getogen is. Hij begon met alto (een kleinere versie van de tuba). Omdat de harmonie behoefte had aan klarinettisten, stapte hij over op de klarinet. Geleidelijk maakte Frans de overstap van klarinet naar saxofoon, hetgeen naderhand baritonsaxofoon werd. Dit instrument bespeelt hij nog steeds en met veel liefde. De harmonie neemt een hele belangrijke plaats in het leven van Frans in. Één keer in de week repetitie voor het Groot Orkest en één keer voor het Recreatieorkest. Frans is de stille kracht van onze vereniging. Als hij er niet is (en dat is alleen als PSV speelt) dan mis je hem, en niet alleen omdat de baritonsaxofoon zo duidelijk aanwezig is!

In 1960 werd Harm Postema, toen 17 jaar oud, lid van de drumband van de protestante Harmonie Juliana in Meezenbroek. Harm oefende gestaag en werd een rasechte slagwerker. Behalve trommelen, stak hij ook voor andere taken de handen uit de mouwen. Hij zette zich in voor het ophalen van oud papier en was tevens medeorganisator van het 50-jarig bestaansfeest van Juliana. Door de jaren heen fuseerde deze vereniging een aantal keer tot uiteindelijk de Koninklijke Harmonie Heerlen. Naast het musiceren trad Harm in 1985 toe tot het bestuur waar hij voor diverse taken verantwoordelijk was. Momenteel neemt hij de commissie Faciliteiten voor zijn rekening. Echter, na maar liefst 35 dienstjaren trekt Harm zich dit jaar terug uit het bestuur om plaats te maken voor de jongere generatie. Dit geldt absoluut niet voor het maken van muziek. Harm blijft zolang als het kan slagwerker in het Recreatieorkest.

Sjef, Frans en Harm, heel hartelijk bedankt voor jullie trouwe inzet in de afgelopen zestig jaar. We zijn ontzettend trots op jullie en we hopen dat we nog heel lang samen muziek mogen maken. Daarnaast willen we ook graag jullie familie bedanken voor de steun de afgelopen jaren. Namens bestuur, dirigenten en alle leden van de Koninklijk Harmonie Heerlen.

Tekst en foto PR/Koninklijke Harmonie Heerlen