Rechtenstudenten Zuyd Hogeschool helpen bedrijven en particulieren bij juridische coronavragen

 

Studenten van de opleiding HBO-Rechten van Zuyd Hogeschool gaan mkb-bedrijven en particulieren helpen bij hun juridische vragen die (zijn) ontstaan door de coronamaatregelen. Zij kunnen daarvoor terecht bij het Corona Lab van Zuyd. Mede omdat het Covid-19 virus de samenleving hard raakt, is de dienstverlening kosteloos. Bedrijven en particulieren krijgen zo op een laagdrempelige manier ondersteuning bij deze niet alledaagse materie. Tegelijkertijd kunnen rechtenstudenten hun kennis in praktijk brengen onder begeleiding van docenten en professionals. 

 

Reisvouchers, ontslag, uitstel van betaling en meer. Hoe zit het precies met mijn reisvouchers? Mag het loon van mijn werknemers gekort worden? Mag ik mijn werknemers ontslaan vanwege de coronamaatregelen? Hoe zit het met de AVG als je als ondernemer de gegevens van klanten noteert? Kan ik uitstel van betaling krijgen voor mijn geldleningovereenkomst? Met dit soort juridisch-getinte coronavragen gaan de derde en vierdejaarsstudenten HBO-Rechten, die daarvoor eerst een sollicitatieprocedure hebben moeten doorlopen, aan de slag. Voor de gemiddelde Nederlander geen gesneden koek, maar voor een rechtenstudent boeiend en leerzaam om, onder begeleiding van docenten en professionals, de tanden in te zetten.

Corona Lab onderdeel van Zuyd Legal Lab. Het Corona-lab is onderdeel van het Zuyd Legal Lab dat ruim vijf jaar bestaat. Studenten van de opleiding HBO-Rechten leren daar ondernemen, preventief juridische diensten te leveren (‘Preventive Law’) en na te denken hoe juridische dienstverlening kan worden verbeterd en dichter bij de burger kan worden gebracht. Zuyd Legal Lab is daarmee niet alleen een leer-werkbedrijf, maar ook een praktijklaboratorium. Lang niet alle juridische problemen zijn juridisch complex. Kostbare specialistische juridische hulp is daarom ook niet altijd nodig. Zuyd Legal Lab biedt eerstelijns juridische dienstverlening voor veel voorkomende juridische vragen en gaat uit van een preventieve aanpak: voorkomen is beter dan genezen. Daarmee voorkomt Zuyd Legal Lab langdurige, vervelende en kostbare procedures.

Het Corona Lab en het Zuyd Legal Lab zijn gevestigd op de Steenweg 76 in Sittard, vlakbij het onderwijs- en cultuurgebouw Ligne.

Niet alleen het coronavirus zelf maar ook de maatregelen hebben grote impact. Daarom kunnen bedrijven en particulieren voor juridische coronavragen nu kosteloos terecht bij rechtenstudenten in het Corona Lab van Zuyd Hogeschool

Foto Zuyd Hogeschool

Geef een reactie