De grens over? Alleen voor noodzakelijke reizen!

Afgelopen dinsdag verscherpte het Kabinet de maatregelen rondom de gedeeltelijke lock-down. Deze verscherpingen hebben ook gevolgen voor het zogenaamde ‘klein-grensverkeer’. Beekdaelen grenst aan twee Duitse buurgemeenten. Vanzelfsprekend vind er tussen Beekdaelen en de Duitse gemeenten Selfkant en Gangelt dan ook veel grensverkeer plaats. Ook de afstand tot België is niet groot. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen verder te beperken, grijpen we in op die plaatsen waar risico op overdracht van het virus het grootst is.

 

Het motto voor de komende 2 weken is:blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd niet-noodzakelijke reizen. Voor alle grensverkeer (vanuit Nederland naar België en Duitsland) geldt nu dan ook: De grens over? Alleen voor noodzakelijke reizen! Zo beschermen wij elkaar Even snel de grens over om te tanken, winkelen of boodschappen te doen, familiebezoek, vrienden bezoeken, sporten of recreëren valt hier dus NIET onder. De grens oversteken is dan alleen nog mogelijk voor noodzakelijke reizen zoals voor werk, studie, medische zorg, mantelzorg of bijvoorbeeld een begrafenis.

Deze waarschuwing geldt voor beide kanten van de grens. Ook vanuit Duitsland naar Nederland geldt dat grensovergang alleen voor noodzakelijke reizen is toegestaan. Deze aanscherping vraagt veel van de inwoners én niet te vergeten de ondernemers aan beide kanten van de grens. Maar deze stap is nu nodig zodat zich ook weer sneller een nieuw perspectief aandient: een samenleving waarin we zo goed mogelijk omgaan met het virus. In de zorg en in ons dagelijks leven. Waar we samen kunnen zijn. Met familie en vrienden, tijdens blije en verdrietige momenten. Tijdens het sporten of in een restaurant.

Voor alsnog gelden de maatregelen tot en met 18 november.
Meer weten over grensverkeer of de geldende coronamaatregelen? Kijk op www.vrzl.nl 

 

Geef een reactie