Inzamelingsactie voor voedselbank voetbalvrienden Bekkerveld team 4  

Ondanks de Coronaomstandigheden, met alle problematiek daarmede gepaard gaande, zijn er gelukkig ook lovenswaardige initiatieven die zeker ook terechte aandacht verdienen. Genoemde aandacht is eigenlijk een verademing te noemen tegenover de dagelijkse minder goede berichtgevingen over de stand van zaken, lees besmettingen, ziekenhuisopname en zelfs overlijdens met betrekking tot Covid19. Terechte aandacht mag zeker verwoord worden aangaande een bijzondere inzamelingsactie in de Heerlense voetbalwereld en in dit geval bij amateurvereniging Bekkerveld. Om precies te zijn gaat het over het 4e team van Bekkerveld, welke onder leiding staat van trainer Timon Bertholet.

Zij hebben het aangedurfd om zich met verve in te zetten voor de goede doelen en dan met name voor de voedselbank. Redactie ParkstadActueel legde dientengevolge een tiental vragen voor aan trainer Timon Bertholet die door hem maar wat graag beantwoord werden. Is immers ook van promotionele aard voor zijn team, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de prachtige impact en voldoening die hun actie teweeg brengt. Hieronder de antwoorden van trainer Timon Bertholet.

Ton: “ik wist dat andere instanties zich elk jaar inzetten voor de goede doelen hier in de buurt, zoals de Lions club en de Rotary. Aangezien wij als voetbalteam ook door de corona zijn stilgelegd wilde ik als trainer eens polsen bij mijn mannen of ze ervoor open stonden. Aangezien wij allemaal het geluk hebben dat we in een warm nest geboren zijn en daardoor ten opzichte van de minder bedeelde zijn bevoorrecht. Dus nu was het moment om wat voor hen te doen.

Daar werd meteen met veel enthousiasme op gereageerd en zodoende ging het ‘balletje’ weer rollen. Ik wist toevallig dat Michiel Piefer zich ook elk jaar inzet voor goede doelen met de Lions club. Ben toen met hem in gesprek gegaan over de mogelijkheden en wat wij zouden kunnen betekenen als team aan de door hem voorgedragen Voedselbank Limburg. Uiteindelijk zei hij dat zij de afgelopen jaren zich schaarde voor supermarkten en mensen die boodschappen gingen doen vroegen om een extra boodschap in het mandje  te gooien en die vervolgens aan hun te doneren ten behoeve van de voedselbank. Hij was er helemaal enthousiast over en toen dacht ik dat is wel echt wat voor mij en m’n mannen. Dus mocht u beste lezer zaterdag 12 december in de buurt zijn van Jumbo Maankwartier dan zien we u graag komen met een extra boodschapje natuurlijk.

Naast de Supermarkt actie zijn we ook een doneeractie begonnen voor de voedselbank waarbij mensen o.a. kleding, speelgoed en ook knuffels kunnen doneren die wij vervolgens aan de deur komen ophalen en zorg dragen dat ze bij de voedselbank terecht komen. Mocht je geen kleding of speelgoed meer hebben kun je natuurlijk ook een vrijblijvend bedrag doneren. De  gegevens daarvoor staan op onze Instagram pagina en Facebook van ‘Bekkerveld 4’.

Bekkerveld 4

 

Genoemde doneeractie begint echt goed te lopen en het is echt hartverwarmend als je ziet hoe sommige voetbalclubs zich bij elkaar pakken en een mooi bedrag overmaken. Zoals ons eigen 5e elftal van Bekkerveld die maar liefst € 270,-overmaakte. Klasse toch. Dat is natuurlijk een fantastisch bedrag en hopelijk doet in die zin een goed voorbeeld volgen aangezien onze actie tot 23 december loopt.

Waarom wij voor de voedselbank hebben gekozen?  Dat was op aanraden van Michiel Piefer en ons toen  zijn contactpersoon bij de voedselbank heeft doorgestuurd. Vervolgens heb ik  toen contact met de voedselbank opgenomen. Wij vonden de voedselbank als team een geschikt doel omdat ze heel goed werk verrichten en lokaal ook de armoede bestrijden.

Ik heb me laten vertellen dat ze in 2019 ruim 151.000 mensen hielpen en daarbij 44 miljoen producten werden uitgedeeld met een waarde van ongeveer 74 miljoen euro. Niet zo verwonderlijk dus dat wij als Bekkerveld 4 natuurlijk graag ons steentje aan bijdragen. Overigens zijn de producten die wij het liefst ontvangen bij onze supermarktactie zijn producten die wat langer houdbaar zijn zoals conserven, koffie, soep in blik etcetera. Wij hopen, door middel van deze mooie kans op de site van ParkstadActueel, dat ons bereik vergroot en nog meer mensen gaan doneren”.

De redactie ParkstadActueel. sluit zich hierbij graag aan en wensen Bekkerveld 4 en haar trainer Timon Bertholet veel succes met hun acties, zodat voldoening en tevredenheid de boventoon zal voeren. Timon Bertholet bedankt voor je openhartige antwoorden.

Foto’s album van Timon Bertholet

 

Geef een reactie