Hoofdmenu

Afscheid bestuurder Taco Bisscheroux Stichting Alterius

Bestuurder Taco Bisscheroux neemt op 1 maart 2021 na twaalf jaar afscheid van Stichting Alterius in Heerlen. Hij gaat zich richten op interim management.

Taco Bisscheroux: “Ik kan terugkijken op twaalf mooie jaren bij Alterius. Het geeft dan ook een dubbel gevoel om afscheid te nemen. Ik ben verknocht aan deze betekenisvolle organisatie die zich dag in, dag uit met hart en ziel inzet voor speciaal onderwijs aan kwetsbare kinderen en jongeren. Mijn vertrek betekent dat er een nieuwe bestuurder komt en dat biedt ook weer kansen voor de organisatie. Ik blijf Alterius een warm hart toedragen en zal de organisatie dan ook met veel belangstelling blijven volgen.”

Stichting Alterius op de kaart gezet. Voorzitter Raad van Toezicht Guido Kerckhoffs: “We vinden het jammer dat Taco Bisscheroux ons gaat verlaten, maar we gunnen hem het allerbeste. Bevlogen als hij is, heeft hij onze organisatie op de kaart gezet. Alterius heeft een uitstekende naam in Zuid-Limburg als het gaat om speciaal onderwijs, maar vooral speciaal onderwijs in combinatie met jeugdzorg. Aan dat laatste heeft Taco een grote bijdrage geleverd door samenwerkingen aan te gaan met aanbieders van jeugdzorg. Ook laat hij een financieel gezonde organisatie achter. Maar belangrijker nog: een organisatie die van de Onderwijsinspectie complimenten krijgt voor de onderwijskwaliteit, die alleen mogelijk is dankzij de grote betrokkenheid van onze medewerkers.”

Opvolging.De Raad van Toezicht gaat een (parttime) interim bestuurder aanstellen voor een periode van enkele maanden. Na het opstellen van een profiel voor een nieuwe bestuurder zal de werving worden gestart.

Alterius gaat op een passende manier afscheid nemen van Taco Bisscheroux. Hoe en wanneer dit zal plaatsvinden, zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Foto Stichting Alterius in Heerlen.