Fortuna Sittard heeft zaterdagavond de eerste competitiezege van het seizoen geboekt.

De thuiswedstrijd tegen Willem werd met 3-2 gewonnen. Aan Sittardse zijde scoorden Lisandro Semedo, Sebastian Polter en Zian Flemming.

Fortuna Sittard begon flitsend aan het thuisduel. Binnen de zestig seconden stond Polter, na een prachtige voorbereidende actie van Flemming, oog in oog met Willem II doelman Robbin Ruiter. De spits kreeg de bal echter niet onder controle, waardoor de kans verloren ging. In de negende minuut was de voorsprong voor de thuisclub toch een feit. George Cox produceerde vanaf de linkerkant een vlijmscherpe voorzet die door Semedo aan de tweede paal werd binnen gewerkt: 1-0.

Na bijna een half uur verdubbelde Fortuna de voorsprong, een voorzet van Emil Hansson van rechts leverde een luchtduel op tussen Polter en Jan Arie van der Heijden. De verdediger ging daarbij opzichtig aan het shirt hangen van de Duitse spits, strafschop besliste scheidsrechter Kevin Blom. Vanaf elf meter bleef Polter koelbloedig: 2-0.

Willem II kon daar in aanvallend opzicht weinig tegenover stellen. Alleen centrumspits Evangelos Pavlidis deed van zich gelden. Een schot van hem ging voorlangs, enkele minuten later bracht hij ploeggenoot Ché Nunnely in stelling. Zijn schot werd echter knap gepareerd door Fortuna doelman Yanick van Osch. Op slag van rust nam Fortuna Sittard verder afstand van de gasten. Flemming haalde van ruim 20 meter uit, de bal werd onderweg nog geraakt door Willem II verdediger Jordens Peters. Ruiter was voor de derde keer in één helft tijd kansloos: 3-0.

Na vier minuten spelen in de tweede helft kreeg Fortuna Sittard opnieuw een strafschop toegekend. Flemming werd bij een hoekschop opzichtig vastgehouden door Derrick Köhn. De beslissing van arbiter Blom werd echter teruggedraaid door de VAR. Het vasthouden van Flemming had al plaatsgevonden toen de corner nog niet was genomen. Gaandeweg de tweede helft kwam het initiatief in handen van Willem II. Kansen waren er echter niet of nauwelijks. In de 66e minuut kwamen de gasten toch terug in de wedstrijd. Pavlidis toonde zijn klasse, ontdeed zich van enkele Fortuna verdedigers op de rand van het strafschopgebied en schoot hard in: 3-1.

Ook na deze treffer kwam Fortuna Sittard niet echt in de problemen. De verdediging, onder leiding van de erg sterk spelende Roel Janssen, gaf geen krimp. De thuisclub was op de counter diverse keren gevaarlijk, met name Tesfaldie Tekie fungeerde als aangever voor de mensen voorin. De vierde treffer viel echter niet. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde Willem II opnieuw, Van der Heijden schoot onberispelijk in na een vrije trap die niet goed werd weggewerkt door de verdediging van Fortuna: 3-2.

De gasten hadden hun zinnen gezet op een slotoffensief om alsnog met een gelijkspel naar huis te gaan. Nauwelijks zestig seconden na de tweede treffer van de gasten kreeg Poll Llonch voor de tweede keer geel, dus rood, na een onbesuisde actie ten opzichte van Janssen op het middenveld. Dat haalde de angel uit de aanvallende aspiraties van de gasten, Fortuna Sittard kwam in de resterende minuten niet meer in de problemen.