V.V. Schaesberg neemt afscheid van Rob Pierik en stelt Tim Zuidersma aan als nieuwe hoofdtrainer.

 

Tim Zuidersma neemt aan het einde van dit seizoen de leiding over van Rob Pierik. De keuze voor de opvolging van Rob kan als voor de hand liggend worden beschouwd. Tim Zuidersma past perfect in het profiel van trainer waar Schaesberg naar op zoek is. In het verleden heeft Tim als speler van de hoofdmacht van v.v. Schaesberg zijn sporen verdiend en naast Rob als assistent trainer al enige vlieguren in het trainersvak kunnen maken. Daarnaast assisteert Tim momenteel de trainer van de JO17-1, waardoor hij symbool staat voor de ambitie van v.v. Schaesberg, namelijk bij de vereniging opgeleide jeugdspelers laten doorstromen naar het eerste elftal. Hij kent de cultuur van de club en is een trainer die een goede balans weet te bewaren tussen zijn rol als coach en het zoeken naar verbinding met de spelersgroep.

Rob Pierik heeft sinds zijn aanstelling gebouwd aan een nieuw team dat de laatste 2 seizoenen hard op weg was naar promotie. Dit seizoen moest het dan gebeuren maar een 2e Covid golf gooit, het elftal van Rob dat goed op stoom begon te geraken, vooralsnog terug. De verwachtingen zijn dat er in januari weer gestart kan worden. We zijn ervan overtuigd dat Rob er alles aan is gelegen om met een goed resultaat zijn positieve en bijzondere periode bij VV Schaesberg af te sluiten. We hebben Rob leren kennen als een gedreven, prettig persoon met goede communicatieve vaardigheden, een goede kijk op voetbal en de ontwikkeling van spelers. Hij heeft samen met Tim een prima fundament gebouwd voor de toekomst.

 

Het bestuur van v.v. Schaesberg heeft er zin in om samen met  Tim de ambities te realiseren en wenst hem veel succes als hoofdtrainer van v.v. Schaesberg. Tevens bedanken we Rob voor de zeer prettige samenwerking en wensen hem veel succes met zijn verdere carrière als trainer.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie