Supporters Roda JC openen tijdelijk museum in Kerkrade Centrum

 

Mits de overheid geen roet in het eten gooit, hebben supporters van Roda JC vanaf vrijdag 18 december weer een plek waar ze naartoe kunnen gaan nu een bezoek aan het Parkstad Limburg Stadion, door de COVID-19-pandemie, geen vanzelfsprekendheid is. 

 

De intentie voor een roemrucht museum van Roda JC is niet nieuw onder de supporters. Een concreet plan was dat tot voor kort wel. Dat er in het centrum van Kerkrade daadwerkelijk een pop-up museum komt is te danken aan enkele vastberaden verzamelaars en de clubarchivaris Pascal Geurts die ruim een jaar geleden hechter met elkaar zijn gaan samenwerken, om interessante en unieke items uit de clubhistorie weer in bezit te krijgen.

In samenwerking met Beleef Kerkrade, ledenvereniging Roda1962 en Roda JC Kerkrade zijn zodoende vanaf vrijdag 18 december unieke items uit de clubhistorie van dichtbij te aanschouwen. Het museum is grotendeels opgebouwd uit de privécollecties van (matchworn) shirtverzamelaars Rik Engelenburg (rodashirtmuseum) en Dave Hannemann (rodajcmatchwornshirts). Het pop-up museum is gevestigd in de Orlando Passage te Kerkrade en de vrijwilligers openen de deuren een aantal dagen per week tussen 12.00 en 17.00 uur.

Daarnaast is het ook mogelijk om het museum op afspraak te bezoeken. De toegang is gratis, wel is het mogelijk om een vrije gave of giften in de vorm van unieke items voor het museum achter te laten.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie