Vanaf januari kunnen alle inwoners van de gemeente Beekdaelen een BEST-tas aanbieden. Huishoudens in Schinnen ontvangen hiervoor binnenkort een startpakket. De grote gele tas wordt in Onderbanken en Nuth al langere tijd succesvol ingezameld. Boeken, (oude) elektrische apparaten, speelgoed en textiel komen met de BEST-tas niet in het restafval terecht, maar krijgen zo een tweede leven. 

Het startpakket bestaat uit een informatiebrief en een BEST-tas. Inwoners van de dorpen Amstenrade, Doenrade, Oirsbeek, Puth, Schinnen en Sweikhuizen kunnen daarmee direct starten met het verzamelen van BEST-spullen (boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel). In de brief staat precies uitgelegd wat er in de BEST-tas mag worden aangeboden en hoe de inzameling in zijn werk gaat.

Voordelen.Het gebruik van een BEST-tas brengt een aantal voordelen met zich mee. De spullen worden door Reinigingsdiensten Rd4 opgehaald en gesorteerd. Daarna wordt alles zoveel mogelijk gerecycled of hergebruikt. Dit biedt naast financieel voordeel ook voordeel voor het milieu. De aangeboden spullen blijven zo namelijk uit het restafval en grondstoffen worden gespaard. Het sorteren gebeurt bovendien door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inzameldagen.In het startpakket leest u op welke dag in januari de BEST-tas bij u wordt opgehaald.  De overige inzameldagen in 2021 worden binnenkort opgenomen in de afvalkalender. De afvalkalender vindt u in de app en op de website van RWM.

Vragen? Het startpakket wordt vóór de feestdagen bezorgd bij alle inwoners van Schinnen. Heeft u na het lezen van de brief nog vragen over de BEST-tas? U kunt hierover het beste contact opnemen met het Rd4-servicepunt via info@rd4.nl of 045-5437100.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie