Roda JC Kerkrade heeft geen punten overgehouden aan het laatste duel voor de winterstop.

Roda JC Kerkrade heeft geen punten overgehouden aan het laatste duel voor de winterstop. De formatie van Jurgen Streppel incasseerde voor rust al twee tegentreffers, na rust kwam daar nog eentje bij voor Go Ahead Eagles.
Roda JC opende de wedstrijd met een mogelijkheid voor Croux. Na een voorzet van Bouchouari schoot de Belg op doel, maar de tegenstander verwerkte zijn inzet tot hoekschop. Het duurde even voordat volgende kans zich aandeed. Na ruim twintig minuten spelen kopte Falkenburg de bal in de verre hoek, maar doelman Gorter was alert en tikte de bal uit zijn doel.

Even later kwamen de bezoekers – plotseling – op voorsprong. Een diepe bal vanuit de verdediging viel tussen Goppel en Van Hoeven in, laatstgenoemde was alerter en schoof de bal eenvoudig binnen, 0-1. Niet veel later moest Roda JC een tweede tegendoelpunt incasseren. Van Hoeven legde de bal – uit een vrije trap – terug op Kuipers. Hij haalde hard uit en krulde de bal om Hoekstra heen, 0-2. Go Ahead Eagles wist de eerste twee kansen direct te verzilveren en ging daardoor met een 0-2 voorsprong de rust in.

Vijf minuten na rust belandde, wederom, een hoge bal van achteruit tussen Hoekstra en Luijckx. Even was daar miscommunicatie waardoor Mulenga kon profiteren en de bal over de goalie kopte, 0-3. Met het inbrengen van Alberg, Vossebelt, Ioannou en Keulen probeerde Jurgen Streppel in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog iets te forceren. Het gevaar kwam echter ook na de wissels vooral vanuit de uitploeg. Er vielen geen treffers meer waardoor Roda JC de laatste wedstrijd voor de winterstop met een 0-3 nederlaag van het veld stapte.

Direct na de winterstop gaat Roda JC op maandag 4 januari 2021 op bezoek bij Jong AZ. Om 18.45 uur gaat de bal rollen op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.