Hoofdmenu

BALKON BEWEGEN IN DE RODE BEUK SIMPELVELD

Op maandag 14 december vond, onder leiding van de beweegcoach van BAS, samen actief, het tweewekelijks beweegmoment met senioren van de Rode Beuk plaats. Wethouder Thijs Gulpen mocht zelf ervaren hoe belangrijk en enthousiast het Balkon Bewegen door de deelnemers wordt ervaren!
“Het is een prachtig initiatief. Bewegen doet goed en geeft je een lekker gevoel. Ik ben veel bezig met bewegen en als ik gerend heb, kom ik altijd heel erg ontspannen thuis. Ik hoop dat mensen dat gevoel hier ook zo ervaren. Als ik naar de mensen kijk die meedoen, ook al kunnen ze nog maar weinig bewegen, dan zie ik dat ze intens genieten. Hoe ze naar elkaar kijken en glimlachen. Heerlijk is dat!”, aldus wethouder Thijs Gulpen.

Positief effect
BAS, samen actief zorgt voor nog meer beweging in gemeente Simpelveld. Sporten en bewegen is en blijft belangrijk. Daarom organiseren de beweegcoaches van BAS, samen actief een wekelijks beweegmoment voor ouderen. “Het is belangrijk dat de mensen in beweging blijven en dat ze juist nu op oudere leeftijd nog een stukje energie en positiviteit hieruit kunnen halen. Mensen worden sterker, krijgen een betere conditie, worden een stuk vrolijker en samen met de muziek kan ik ze veel gemakkelijker stimuleren. Je merkt dat het Balkon Bewegen een positief effectief heeft op mensen.”, aldus Roy.

Els Sanders, activiteitenbegeleidster dagbesteding: “Bewegen is voor onze deelnemers van de dagbesteding heel erg belangrijk. Zij wonen allemaal thuis. Hoe meer je beweegt hoe beter dat ook voor de zelfredzaamheid van de mensen is. Ze leren daardoor ook te blijven bewegen. Fantastisch om te zien hoe lang de mensen het volhouden. De muziek is dan ook nog eens een extra stimulans, je ziet ze gewoon ‘swingen’. Het is een geweldig initiatief en we zijn er gewoon super blij mee”.

BAS, samen actief
BAS, samen actief heeft sport, bewegen, muziek en cultuur als ideale inspiratiebron voor ontwikkeling, opvoeding, ontmoeting, verbinding, samenwerking en participatie. Meer weten? Neem een kijkje op www.samenbas.nl en volg ze op Facebook @samenbas.nl

Programma’s voor senioren om te volgen via tv/internet
Limburg in Beweging, terug te kijken via: https://l1.nl/limburg-in-beweging/
– Nederland in Beweging: Vanaf 7 september 2020 elke werkdag om 09.15 uur op NPO 2 en om 10.15 uur op NPO 1.
– Beweeggids van het Kenniscentrum sport en bewegen: https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/…/beweeggid…

Foto Gemeente Simpelveld(Volgend nieuwsbericht) »