Per direct maakt Rico Zeegers een overstap van PSV naar MVV. In eerste instantie wordt de speler tot aan het einde van het seizoen gehuurd van de Eindhovenaren. Een vervolg in het volgende seizoen is een optie, die door beide partijen aan het einde van dit lopende voetbalseizoen bekeken zal worden. De 21-jarige Rico Zeegers heeft bij PSV de gehele jeugdopleiding doorlopen. Tot op heden maakte hij deel uit van Jong PSV. Zeegers is in Sittard geboren, 1.81m groot en speelt in de verdediging.

Trainer Darije Kalezic is blij met de komst van Zeegers. “Hij heeft vorig seizoen veel wedstrijden gespeeld bij Jong PSV. Dit jaar even iets minder. Het is ook mooi dat we een jongen uit eigen streek – tweede jaar senior – hebben kunnen halen. Hij woont immers in Echt. PSV Jeugdopleiding ging nu doorselecteren en wil jongere spelers door laten stromen. Omdat voor Rico geen toekomst is bij PSV1 en hij nog maar een contract heeft voor een half jaar, mocht hij deze korte winterstop al uitkijken naar een nieuwe club. Wij als MVV hebben daar prima op ingespeeld. En met de dankbare samenwerking van PSV en de zaakwaarnemer van Rico, hebben we hem nu een half jaar kunnen vastleggen. Met de komst van Zeegers willen we anticiperen op de langdurige absentie van Shermar Martina en het vertrek van Zak Swanson. Er ligt dan immers door de vele wedstrijden overbelasting op de loer voor onze enige overgebleven rechtsback, Tim Zeegers. Wij van de technische staf zijn in ieder geval verheugd met de komst van Rico.”

Tekst en foto(logo) communicatie MVV

 

Geef een reactie