VROUWE FORTUNA KEERT TERUG EN KRIJGT PLEK IN STADION

Vrouwe Fortuna is teruggekeerd in het stadion van Fortuna Sittard. Het beeld van Eugene Quanjel heeft altijd aan de gevel van het oude Fortuna ’54-stadion gehangen. Via een bijzondere omweg keert het stuk geschiedenis, met dank aan John van Bommel, 66 jaar later weer terug bij Fortuna Sittard.

Het beeld was bij de sloop van het stadion in 1981 zeer zwaar beschadigd. Claudia Poulssen heeft het bij het afbreken van het stadion destijds mogen ontvangen van verzorger Jeu Joris, die het beeldje in stukken uit een sloopcontainer redde. Claudia heeft het vervolgens op haar manier in ere weten te herstellen en thuis opgehangen.

Nu de woning van Claudia zelf ontruimd wordt, wil de supportster dat het historisch Vrouwe Fortuna beeldje van kunstenaar Quanjel voor de toekomst gered wordt. Op dit moment kwam John van Bommel in beeld. Het plan was om het beeld te restaureren, waarna het een mooie plek zou krijgen in het huidige stadion. Met behulp van kunstenaar Armand Mathijs uit Geleen werd het beeld gerestaureerd. Verflagen moesten verwijderd worden, het ijzerwerk werd vervangen door roestvrijstaal en de vele beschadigingen werden hersteld.

Maandag 11 januari was het dan eindelijk zover. Na maanden van restauratie keerde het beeld in oude glorie terug. Het kunstwerk van Quanjel zal voortaan te bewonderen zijn op een prominente plek in de centrale hal van het Fortuna Sittard Stadion. Fortuna SC TV zal in de uitzending van 4 februari stilstaan bij de terugkeer van

Tekst Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie