Het college van B&W is verheugd over de toekenning van een subsidie ter hoogte van € 500.000,- door Stadsregio Parkstad voor het project Open Club Klimmen. De Stadsregio onderstreept hiermee nogmaals het belang van de bouw van de Open Club om het voorzieningenniveau en de leefbaarheid van Klimmen duurzaam in stand te houden. Peter Bertholet, directeur/secretaris Stadsregio Parkstad Limburg: “Het is belangrijk dat we als regio blijven investeren in voorzieningen die bijdragen aan het welbevinden en de vitaliteit van onze inwoners. Waar zij elkaar graag ontmoeten en zich met elkaar verbinden. Open Club Klimmen, waar sport, onderwijs, cultuur en gezondheid hand in hand gaan, gaat hier zeker aan bijdragen”. De totale subsidie van Stadsregio Parkstad bedraagt € 830.000,-. 

Wethouder Ruud Braun: “Met deze bijdrage krijgen we opnieuw regionale erkenning voor dit mooie project en daar ben ik heel blij mee. Daarnaast houden we onze oren en ogen open voor toekomstige mogelijkheden en kansen die zich aanbieden voor andere cofinanciering.”

Decentralisatie Uitkering Bevolkingsdaling. De subsidie heeft het college aangevraagd in het kader van de Decentralisatie Uitkering Bevolkingsdaling 2021, de zogenaamde ‘krimpgelden’. De subsidie is een Rijkssubsidie die wordt uitgekeerd via het bureau van de Stadsregio Parkstad. Ook provincie Limburg, IBA Parkstad en INNOVO hebben subsidie verleend aan de Open Club Klimmen. De totale cofinanciering bestaat uit een bedrag van € 2.375.000,-

 Open Club Klimmen, inspirerende plek in het hart van de gemeenschap. Open Club Klimmen wordt een inspirerende ontmoetingsplek waar alle inwoners van Klimmen -van jong tot oud- zich kunnen ontwikkelen, elkaar kunnen ontmoeten, waar de kinderen naar school gaan en samen sport en spel beleven. Waar verenigingen, onderwijs, ondernemers en zorgaanbieders zich gezamenlijk inzetten voor een gezond, sociaal en gelukkig Klimmen. Een locatie die verbindt, verrijkt en verenigt, een vertrouwde plek in het hart van de gemeenschap.

Dit project is één van de IBA-projecten binnen het IBA-sleutelproject ‘Land van Kalk’ en ook, samen met IBA sleutelproject ‘Vie – Leven in beweging’ in Kerkrade, een voorbeeldproject om de gezondheid en vitaliteit van inwoners te versterken binnen de regio Parkstad. Het project Open Club Klimmen wordt mede mogelijk gemaakt door IBA Parkstad, Provincie Limburg, Stadsregio Parkstad en INNOVO.

Foto website Open Club Klimmen

Geef een reactie