Hondenverbod op Brunssumse begraafplaatsen.

 

Op de Brunssumse begraafplaatsen geldt vanaf 1 februari 2021 een hondenverbod. Het verbod houdt in dat een hond niet mag lopen of verblijven op één van de aangewezen begraafplaatsen.

 

Het verbod geldt niet voor een eigenaar of houder van een hond die zich vanwege een beperking laat begeleiden door een geleide- of hulphond. Het verbod geldt op vier begraafplaatsen. Dat zijn de Algemene Begraafplaats aan de Merkelbeekerstraat, de Brunssum War Cemetery aan de Heufstraat, en de begraafplaatsen in Rumpen (kerk St. Vincentius) en in Treebeek (kerk St. Barbara).

Het verbod is ingegeven door klachten over het uitlaten van honden op begraafplaatsen en de overlast van hondenpoep. Op overtredingen van het verbod staat een boete van 100 euro voor de houder of eigenaar van de hond.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie