Gratis mondkapjes voor mensen van landgraaf met laag inkomen.

Inwoners van de Gemeente Landgraaf met een bijstandsuitkering en hun kinderen vanaf 13 jaar, kunnen twee mondkapjes per persoon krijgen. Vanaf 1 december is er sprake van een mondkapjesplicht in alle openbare ruimten. Een paar euro voor een mondkapje lijkt weinig, maar kan voor mensen met een kleine beurs toch een probleem zijn. Alle inwoners van Landgraaf met een bijstandsuitkering en hun kinderen vanaf 13 jaar krijgen 2 herbruikbare mondkapjes per persoon.

Ook mensen die afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van bijzondere bijstand of het minimabeleid zullen deze gaan ontvangen. Andere mensen met een minimuminkomen kunnen deze mondkapjes ook aanvragen. Heeft u een minimum inkomen, bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsuitkering, enkel een AOW of anderzijds een minimuminkomen, mail dan naar covidverzoek@isdbol.nl. Zet in deze mail uw adres en hoeveel gezinsleden vanaf 13 jaar er in uw gezin zijn. U krijgt dan ook 2 mondkapjes per gezinslid thuisgestuurd.

Voor voorbeelden over minimuminkomen verwijzen we u graag naar de website van Rijksoverheid.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie