Oproep voor een burgerlid voor de Commissie AWACS Limburg

De gemeente Beekdaelen is vertegenwoordigd in de Commissie AWACS Limburg (CAL), die de minister van Infrastructuur en Waterstaat (I & W o.a. verantwoordelijk voor leefbaarheid en ruimtelijke ordening) adviseert over maatregelen en voorschriften ter vermindering van geluidhinder en eventuele andere hinderfactoren op Nederlands grondgebied rondom het luchtvaartterrein van de AWACS-basis. 

In deze AWACS-commissie zitten vertegenwoordigers van de ministeries van I & W en van Defensie, een vertegenwoordiging van de AWACS-basis, de gedeputeerde met de portefeuille milieu van de provincie Limburg (voorzitter van het overleg), vertegenwoordigers van de gemeente Beekdaelen en van de gemeente Brunssum. Naar verwachting zal op enig moment de overlegstructuur worden herijkt en mogelijk worden aangepast op basis van een wijziging van het instellingsbesluit van de adviserende commissie. Een datum hiervoor is niet bepaald, maar dit zal naar verwachting niet op korte termijn zijn (lopende en komend jaar).

De vertegenwoordiging vanuit de gemeente Beekdaelen bestaat uit de burgemeester, een ander lid van het college van burgemeester en wethouder (de wethouder met de portefeuille geluidshinder vliegvelden), twee raadsleden en een burger.

Het college van de gemeente Beekdaelen roept burgers van de gemeente Beekdaelen op te kandideren voor de momenteel vacante plaats van:

Burgerlid Commissie AWACS Limburg. De commissie vergadert ’s middags en doorgaans vier keer per jaar. De vergaderingen vinden afwisselend plaats in de gemeentehuizen van Beekdaelen en Brunssum en in de huidige tijd van corona op digitale wijze. Er wordt geen vergoeding gegeven voor de werkzaamheden. Het burgerlid wordt door het College benoemd voor een periode van in principe vier jaar (tenzij de huidige overlegstructuur voor deze periode wordt gewijzigd als gevolg van een wijziging van het instellingsbesluit van de commissie).

Inwoners van Beekdaelen die willen kandideren voor deze plaats in de AWACS commissie worden verzocht vóór 1 maart 2021 hun kandidatuur schriftelijk en gemotiveerd aan te melden bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Beekdaelen, Postbus 22000, 6360 AA Nuth. Informatie kan worden ingewonnen bij de heer Hendrikx, adviseur ruimte, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 088 – 4502000 of f.hendrikx@beekdaelen.nl.

 

Geef een reactie