Hoofdmenu

Simpelveld geen carnavalsfeest dit jaar ,dat hakt erin!

‘Met pijn in het hart, maar weloverwogen, hebben de gezamenlijke carnavalsverenigingen van “Groeës Zumpelveld” besloten om alle carnavalsevenementen voor het seizoen 2020-2021 in zijn geheel af te gelasten.’ We herinneren ons allemaal nog dit bericht van een paar maanden geleden, toen we nog hoopvol waren en tegelijkertijd realistisch: onder de huidige omstandigheden is samen vieren gewoonweg onmogelijk. Geen feest dit jaar, dat hakt erin!
Ook het college van B&W sluit zich aan bij de woorden ‘met pijn in het hart’. Geen Blauw Sjuut vandaag, geen ‘carnavalskraker’ inzingen, geen sleuteloverdracht deze week, geen optocht. Al die prachtige, diepgewortelde tradities, moeten we dit jaar overslaan. Omwille van iedereen die nu een appél op ons doet: de kwetsbare oudere, de hardwerkende ondernemer, de ploeterende zorgmedewerker, de dappere Boa, de enthousiaste leerkracht, de geduldige jongere. Wij snakken allemaal naar het moment dat we deze nare periode achter ons kunnen laten en weer kunnen vieren. Elkaar omhelzen, luidkeels zingen en samen vieren. Dat lukt alleen als we nu ook samen bereid zijn om een offer te brengen: dus blijf thuis, houd afstand en blijf gezond. Veel dank voor uw begrip en medewerking.
Geniet van de (digitale) activiteiten die de carnavalsverenigingen (met inachtneming van alle regels) ondernemen om de “Vasteloavondsgedachte” warm te houden. En om dat gevoel toch uit te dragen, roep ik u van harte op om de gemeentelijke carnavalsposter dit jaar een mooi plekje achter het raam te geven. Alaaf!

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)