Nieuw onderzoek in GGD-teststraten naar verspreiding coronavirus SARS-CoV-2

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  begint deze week met een vragenlijstonderzoek naar risicofactoren voor het coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome CoV coronavirus -2.  Het onderzoek gebeurt bij mensen die zich laten testen op het coronavirus in een GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst -teststraat. Via het CONTEST onderzoek wil het RIVM nog beter in beeld krijgen waarom sommige mensen besmet raken met het coronavirus en anderen niet. Het onderzoek levert ook informatie op over het effect van vaccineren.

Hoewel er via bron- en contactonderzoek inzicht is in de verspreiding van het coronavirus in Nederland, is niet altijd duidelijk waar iemand een besmetting heeft opgelopen. En waarom sommige mensen het virus wel krijgen en anderen niet. Daarnaast kunnen andere factoren de kans op een besmetting vergroten, zoals de gezinssituatie of type beroep.

Vergelijken van mensen met negatieve en positieve testuitslag. Via het CONTEST onderzoek wordt informatie over de verspreiding van het virus in beeld gebracht.  Alle mensen die een testafspraak maken bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  kunnen meedoen aan het onderzoek en krijgen een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. De link naar de vragenlijst staat in de bevestigingsmail van je corona- testafspraak. De antwoorden op de vragenlijst van mensen met een negatieve testuitslag  en mensen met een positieve testuitslag worden met elkaar vergeleken. Zo bepalen we welke factoren het risico op besmetting met het coronavirus verhogen of juist verlagen.

Bron RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu voor meer klik op deze link.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

 

 

Geef een reactie