Gerrit Olijve is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van VV Amstenrade. De ervaren Heerlense oefenmeester volgt bij de vijfdeklasser Celsio Mook op. Gerrit Olijve werd januari 2019 na een dienstverband van ruim vijf jaar verrassend ‘vrijgesteld’, bij toen nog tweedeklasser SV Heksenberg. Bij Heksenberg had men er geen vertrouwen meer in dat de voorheen succesvolle oefenmeester, die een halve jaar eerder Heksenberg nog naar de promotie naar de tweede klasse had geleid, de oranjehemden voor degradatie kon behoeden.

Met respectering van contract en financiële verplichtingen werd Olijve vrijgesteld. Als interim-trainer werd Michel Broeders aangesteld. Die slaagde er uiteindelijk ook niet in om met Heksenberg klassenbehoud te realiseren. Voor de ervaren oefenmeester Gerrit Olijve, oud-voetballer van SV Heerlen, was het ontslag bij Heksenberg in feite een soort déjà vu ervaring.  In de 2012 promoveerde de PTT- postbesteller met Vaesrade naar de derde klasse, na een zinderende nacompetitie waarin WDZ en Geleen Zuid werden verslagen. Februari 2014 werd Olijve in Vaesrade na succesvolle jaren tussentijds aan de kant gezet. Rick Stroucken, uit Amstenrade, werd toen als interim-trainer benoemd.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie