Realisatie buitenschaakspel Plein 1992 medio 2021

 

Maastricht krijgt een buitenschaakspel op Plein 1992. Het college voert daarmee een motie uit van de raad, ingediend door het CDA.

De Stichting Limburg Schaakt heeft samen met vertegenwoordigers van de Schaakvereniging Maastricht een plan van aanpak opgesteld. Dit plan wordt nu in samenwerking met de gemeente Maastricht uitgevoerd. De afspraak is dat de gemeente – Maastricht Sport – het buitenschaakspel op Plein 1992 aanlegt. De stichting is verantwoordelijk voor het beheer. Zij hebben inmiddels zeven vrijwilligers gevonden die, als het weer het toelaat, de schaakstukken plaatsen en opruimen. De schaakstukken worden opgeslagen in een opbergbank naast het schaakbord.

Betrokkenheid buurt
Dit plan is besproken met verschillende partijen rondom Plein 1992 onder andere met bewoners Residence, Centre Ceramique, Annex, Coffeelovers en de wijkagent. De reacties zijn positief, ook omdat men hoopt dat dit buitenschaakspel bij zal dragen aan een positieve sfeer op het plein. Wethouder Jongen: “Dit sluit mooi aan op het succes van ‘Queen’s gambit’ en goed dat er straks in de buitenlucht geschaakt kan worden.”

Officiële opening
In juli 2021 vindt de officiële opening plaats, in samenwerking met Stichting Limburg Schaakt en de Maastrichtse schaakvereniging die dan haar 100-jarig bestaan viert. Dit onder voorbehoud van de situatie rondom corona en de dan geldende maatregelen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie