Carnavalszaterdag 2021? Nee helaas, maar wel een mooie herinnering aan Carnaval 2020.

 

Carnavalszaterdag 2021: de zon schijnt, lekker temperatuurtje. Op het plein voor het Theater staat iedereen klaar voor de grote Kinderoptocht. Thijmen I, Jonkheedprins van H.V.V. de Winkbülle staat samen met Ties, zijn adjudant, te stralen op zijn mooie praalwagen. Hij kan niet wachten tot we vertrekken. Stiekem oefent hij al met snoepjes en knuffels gooien. Zijn vader en opa staan ook te stralen. Zij weten precies hoe dat voelt, want ook zij zijn Jonkheedprins geweest bij de Winkbülle.

De stoet vertrekt, de zon blijft stralen, net zoals Thijmen. De jeugdraad en het winkbülleballet hebben ook al die weken hier naar toe geleefd: snoep uitgooien in hun eigen optocht. Wauw wat een drukte in de stad. Allemaal lachende, zwaaiende mensen, Alaaf, klinkt het overal. Wat een sfeer, wat een plezier. De stad leeft, de stad bruist. En Thijmen? Hij geniet alleen maar. Dit is zo mooi In 2022 komen we terug; samen met jou als prins, als lid van de jeugdraad of het Winkbülleballet?

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie