In het Van Donge & De Roo Stadion heeft Roda JC gisteravond met 1-3 van Excelsior gewonnen. Falkenburg, Vente en Bouchouari waren trefzeker voor de Kerkradenaren.

Hoofdtrainer Jurgen Streppel besloot het winnende elftal van de afgelopen weken niet te wijzigen en startte met dezelfde elf namen. Roda JC begon scherp en fel aan het duel in Rotterdam. Direct na het eerste fluitsignaal gaf Goppel een harde voorzet richting Serrarens maar die mikte te hoog. Even later belandde een voorzet van (wederom) Goppel op het hooft van de Pflücke. Zijn kopbal ging via het zijnet naast. Roda had het tempo te pakken en bleef aanvallend spel vertonen. Een schot van Klaasen vloog na een kwartier spelen over het doel van Damen. Goppel kreeg hierna de grootste kans van de wedstrijd. In een één op één duel met doelman Damen verzuimde hij de bal langs de goalie te schuiven.

Halverwege de eerste helft creëerde ook de thuisploeg een eerste mogelijkheid. Elias Mar Ómarsson kreeg de bal vanaf de rechterflank aangespeeld, waarna de topscorer van Excelsior de bal hoog over mikte. Ook zijn vizier stond duidelijk nog niet op scherp. Jensen besloot na een halfuur spelen het maar eens van een afstand te proberen. Doelman Damen was bij de les en tikte de bal net over de lat. Uit de hoekschop die volgde kopte Bakker de bal richting de hoek en raakte – via de voet van Serrarens – de paal.

Het tempo lag behoorlijk hoog bij beide ploegen in deze fase van de wedstrijd. Aan de andere kant van het veld kreeg Ómarsson een kopkans, maar zijn poging missie kracht waardoor Hoekstra de bal eenvoudig kon oprapen. Een dikke tien minuten voor rust beloonde Roda JC zichzelf met een doelpunt. Pflücke nam Damen wederom onder vuur. De doelmnan bokste te bal weg waarna Falkenburg de bal op de borst aannam en tegen de touwen schoot: 0-1!

Na rust veranderde het spelbeeld. De Rotterdammers waren feller, aanvallender en dreigender dan in het gehele eerste bedrijf. Toch werden er geen grote kansen genoteerd. Na ruim een uur spelen had de Rotterdamse doelman moeite met een afstandsschot van Bouchouari. Zijn poging werd aangeraakt door Wieffer waardoor de bal een rare curve kreeg, maar Damen tikte de bal over de lat.

Twintig minuten voor het eindsignaal werd Goppel diep gestuurd over de rechterflank. Hij was sneller dan zijn directe tegenstanders, legde de bal terug op de meegelopen Vente die vervolgens zijn eerste doelpunt in dienst van Roda JC scoorde: 0-2.

Enkele minuten voor het eindsignaal besliste Bouchouari de wedstrijd door zijn directe tegenstander met een mooie beweging te omspelen en vervolgens knap binnen te schieten: 1-3. In de extra speeltijd kreeg Excelsior nog een strafschop nadat invaller Van Dijck Ómarsson tegen de grond werkte. Hoekstra keerde zijn inzet maar Horemans schoot alsnog van ver raak: 1-3. Hij bepaalde ook direct de eindstand in Rotterdam.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie