Hoofdmenu

RODA JC WINT NIPT VAN HELMOND SPORT.

Roda JC heeft vanavond drie punten meegenomen naar Kerkrade. Het leek lang uit te lopen op een gelijkspel, maar drie minuten voor tijd schoot Vente de winnende treffer tegen de touwen.

Amir Absalem kreeg vanavond de voorkeur boven Richard Jensen. Verder koos Jurgen Streppel voor dezelfde namen als in het gewonnen duel van afgelopen maandag (Excelsior, 1-3).

Nadat Bouchouari het spel in gang had gebracht, kwam Roda aanvallend uit de startblokken. Een eerste poging kwam op naam van Goppel, echter belandde zijn poging in de handen van Van Gassel. Even later was Goppel zelf de aangever. Hij werd op snelheid weggestuurd, legde de bal terug op Pflücke die op zijn beurt de 0-1 tegen de touwen schoot.

Direct na de openingstreffer werd ook de thuisploeg gevaarlijk. Een hard schot van Keilegom werd door Hoekstra weggebokst. Kort daarna was Hoekstra wederom alert en tikte hij met zijn vingertoppen de inzet van Loukili uit zijn doel. Ook in de minuten hierna bleef Helmond Sport op zoek naar mogelijkheden en werd Roda JC wat meer naar eigen helft gedrongen.

Na ruim een half uur spelen deelde Roda JC weer een speldenprikje uit; Bouchouari besloot van afstand op het doel van Van Gassel te schieten, helaas ging zijn poging naast. Pflücke kreeg enkele minuten later een mogelijkheid over de rechterflank. Van Gassel kon zijn poging ternauwernood keren. Na 39 minuten spelen werden twee pogingen Van Duijvestein nog gekeerd, maar schoot Van Keilegom in de rebound hard raak: 1-1.

Na rust speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen probeerde wel kansen te creëren, maar echt gevaar werd niet gesticht. Na een klein uur spelen haalde Marzo Loukili onderuit waarna hij van scheidsrechter Van de Graaf een gele kaart kreeg. Door deze kaart (vijfde van het seizoen) ontbreekt Marzo volgende week bij de thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen.

Even later brak Goppel door op de helft van Helmond. Hij was zijn directe tegenstander te snel af en legde de bal terug op invaller Messaoud. Uiteindelijk kwam de bal bij Serrarens die zijn inzet naast de verkeerde kant van de paal schoof. Amper twee minuten later kwamen zowel Messaoud als Serrarens een teenlengte te kort om een voorzet van Absalem tegen de touwen te werken.

De slotminuten bleken nog een aantal hectische minuten voor Roda JC te worden. De thuisploeg kwam nog dicht bij de overwinnin nadat Van der Sluijs Hoekstra met een ‘chip’ probeerde te verschalken. De Kerkraadse goalie was alert en tikte de bal knap uit zijn doel. Een Helmonder ging vlak hierna neer in de zestienmeter, maar scheidsrechter Van der Graaf besloot geen strafschop toe te kennen. Ook een van richting veranderde poging van Van Duijvestijn ging maar net over.

Invaller Dylan Vente wist drie minuten voor tijd de overwinning voor Roda JC binnen te slepen. Pflücke nam het Helmondse-doel onder vuur. Van Gassel bracht in eerste instantie redding, maar vervolgens kreeg Vente de bal (na twee keer) wel achter de goalie: 1-2. Hij bepaalde hiermee tevens ook de eindstand in Helmond

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno