Telstar niet opgewassen tegen degelijk MVV: 2-0

Trainer Darije Kalezic was uitermate tevreden na afloop van MVV-Telstar. “Zeker in de eerste helft is Telstar er geen moment aan te pas gekomen. We speelden dominant, verzorgd voetbal waardoor we diverse kansen kregen.  In de tweede helft stoorde Telstar eerder, waardoor wij ons spel moesten verplaatsen. Hierdoor leek het minder verzorgd dan in de eerste helft. De jongens hebben waanzinnige werklust en strijdvaardigheid getoond en dit resulteerde ook in het tweede doelpunt. Als je ziet dat we pas in blessuretijd de enige kans in de wedstrijd hebben weggegeven, dan moet ik eerlijk zeggen dat ik van ons prima optreden vanavond kippenvel krijg.” En kippenvel kregen ook de supporters die het duel thuis via de televisie of radio volgden. Immers was het de derde thuiszege op rij voor de Maastrichtenaren.

Telstar had grote moeite met het spelconcept van MVV. Met de drie verdedigers in het midden van het verdedigingscentrum en de twee oprukkende flanken hadden de Maastrichtenaren de Witte Leeuwen uit Velsen al snel bij de keel. Dit resulteerde ook in diverse goede mogelijkheden. Na ruim een half uur spelen leek Arne Naudts MVV op voorsprong te brengen. Alleen de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens vermeend handspel van Joy Lance Mickels. Telstar kwam daarentegen sporadisch voor het MVV-doel. Keeper Havekotte hoefde echter niet één keer echt in te grijpen.

In de tweede helft beloonde MVV zich al snel, én een primeur voor de sterk spelende Sürmeli. Hij kon in de 49e minuut bij de tweede paal een vrije schop simpel binnen tikken. Niet alleen het eerste doelpunt deze avond voor de Sterrendragers maar ook voor Sürmeli in Maastrichtse dienst. Telstar herpakte zich maar ternauwernood, bleef slordig spelen en wist de MVV-defensie geen enkele keer echt in verlegenheid te brengen. Het bleef bij enkele plaagstootjes. In de slotfase speelde Telstar een alles of niets offensief waarbij ver in blessuretijd ook de eigen doelman mee de aanval zocht. Bij een hoekschop van Telstar zeilde de bal over alles en iedereen heen, de bal belandde uiteindelijk bij de geheel vrijstaande El Ouardani. Bij de tweede paal kon hij ongehinderd vanaf acht meter inschieten. Doelman Havekotte bewees zijn waarde door deze (enige) grote kans van Telstar vakkundig onschadelijk te maken. Terwijl de ploeg van oud-coach Andries Jonker nog treurde om deze mogelijkheid, zette MVV gezamenlijk koers richting het doel van Telstar. En gelegenheidsspits Angiulli beloonde zijn korte optreden direct met de beslissing in deze wedstrijd. Ook hij tekende zijn eerste Maastrichtse treffer aan en de dik verdiende 2-0 op het scorebord.

Tekst Communicatie MVV en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie