Een schone gemeente, daar doen we natuurlijk alles aan. Maar écht schoon, dat lukt ons alleen samen. Op zaterdag 20 maart is het daarom Landelijke Opschoondag.

Dit jaar ziet die Landelijke Opschoondag er, in verband met het coronavirus, anders uit dan normaal. Geen grote opschoon-evenementen met veel mensen, maar veel kleine acties dichtbij huis. Want heel veel kleine beetjes samen maken toch ook een Landelijke Opschoondag? Wethouder Bart Smeets, die de leefbaarheid in de wijk en de kwaliteit van de openbare ruimte erg belangrijk vindt, omarmt dit landelijke initiatief: ‘ ik maak van mijn ommetje op 20 maart een opschoon-ommetje. Doet u dat ook? Zo maken we samen van onze buurt een zwerfafvalvrije buurt.’

Houd afstand en maak het gezellig. Uiteraard vragen we u om tijdens het opschonen rekening te houden met de preventiemaatregelen. Ga alleen, met huisgenoten of maximaal één persoon van buiten het huishouden. Lees voor u op pad gaat de preventiemaatregelen op de website van Supporter van Schoon.

Doet u mee aan een actie? Meld deze dan op de website ‘kom in actie’ van Supporter van Schoon.

Wil je meer weten over de Landelijke Opschoondag? Neem dan een kijkje op de overzichtswebsite over de Landelijke Opschoondag van Supporter van Schoon.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie