Simpelveld wederom verkeersveiligste gemeente van Parkstad.

 

Gemeente Simpelveld is wederom de meest verkeersveilige gemeente van Limburg.

Dat blijkt uit een nieuwe verkeersveiligheidsrapportage opgesteld uit recente cijfers van BLIQ*. Die rapportage geeft een goed en actueel beeld van de verkeersveiligheid over de periode 2016 t/m 2020. Wethouder Wiel Schleijpen: “Rond 2005 is gemeente Simpelveld gestart met het toepassen van het principe Duurzaam Veilig. Vele erftoegangswegen zijn vanaf die periode 30 km zones geworden. Bij de herinrichting van wegen worden de aspecten van Duurzaam Veilig veelvuldig toegepast in het nieuwe ontwerp. De insteek is om vooral de landelijke richtlijnen te hanteren. Daarnaast wordt er onder andere aandacht geschonken aan gedragsbeïnvloeding in samenwerking met de scholen.”

Verkeersslachtoffers Limburg 2016 t/m 2020 per gemeente

De wethouder is verheugd om te constateren dat deze aanpak zijn vruchten blijkt af te werpen: “Tussen 2010 en 2015 waren we ook al de meest verkeersveilige gemeente van Limburg. Als enige gemeente van Limburg heeft Simpelveld in de periode van 2016 t/m 2020 geen verkeersdoden.
We zullen de ingeslagen weg blijven continueren en maken ons sterk om ook de komende jaren een verkeersveilige gemeente te blijven. Daarmee geven we gehoor aan de bekende
slogan van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg:“Maak van de nul een punt •.”

CoverFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie