Workshopprogramma voor gevorderde jonge dansers met professionele dansambities.

 

RESET is een workshopprogramma van 23 t/m 27 augustus 2021 voor gevorderde jonge dansers met professionele dansambities en wordt georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met choreograaf, danser en dansdocent Eline van Ark. In een speciaal programma gedurende de zomerstop krijgen deelnemers een week lang verdieping in dansdisciplines en technieken die tegenwoordig van dansers gevraagd worden door dansacademies, choreografen en gezelschappen. Door de samenstelling van het programma belooft deze editie een fysieke uitdaging te worden. Jonge dansers pakken tijdens RESET Summer Xtra de kans om hun horizon voor een veelzijdige toekomst te verbreden.

 

Programma

Repertoire Jens van Daele | Burning Bridges, docent: Patricia van Deutekom. Deze masterclass is een kennismaking met de specifieke identiteit, dansvocabulaire en werkwijze van het Repertoire Jens van Daele | Burning Bridges. Het werk wordt bestempeld als explosief, rauw, krachtig, snel, expressief en staat bekend om het technische floor- en partnerwerk. Naast het bestaande werk komt in dit programmaonderdeel ook het creëren van nieuw materiaal en creëren vanuit eigen interpretatie aan bod.

Floorwork, docent: Sarah Soethoudt .In dit programmaonderdeel onderzoekt de danser Floorwork: vliegen, fraseren, verplaatsen en sliden. De danser leert te vertrouwen op de zwaartekracht en duikt letterlijk en figuurlijk in de relatie tussen vloer en danser.

Countertechniek, docent: Jussi Nousiainen  is een hedendaagse danstechniek ontwikkeld door Anouk van Dijk waarin lichaamsdelen van elkaar worden weggestuurd, de ruimte in. De countertechniek resulteert in groter, vloeiender en ruimtelijker bewegen en leert de danser te werken met de steeds veranderende balans in bewegingen en tegenbewegingen. In dit programmaonderdeel maakt de danser door oefeningen  kennis met de principes en tools van Countertechniek.

 Dramaturgie, docent: Anneke Schröder. Achter een dansstuk ligt een verhaal maar ook een plan met dramaturgie en structuur. Hoe maak je van een verhaal bestaande uit woord, gevoel, sfeer of beeld een dansperformance?  Welke effecten hebben bijvoorbeeld de choreografische keuzes die je maakt? In dit programmaonderdeel onderzoekt de deelnemer hoe een dansperformance tot stand komt door het maken van een kort eigen dansstuk.

  RESET Summer Xtra vindt plaats van 23 t/m 27 augustus 2021 in Roermond. Het is geschikt voor gevorderd danstalent van 14 t/m 18 jaar. De kosten voor deelname aan programma zijn €130,- en er is plek voor maximaal 24 personen. Inschrijving is mogelijk door het invullen van het online inschrijfformulier, te vinden op de website van het Huis voor de Kunsten  Limburg: https://hklimburg.nl/reset-summer-xtra-3.

In verband met de regelgeving rondom het coronavirus is het mogelijk dat deze activiteit wordt gewijzigd of afgelast. Mocht deze situatie zich voordoen, worden deelnemers daarvan op de hoogte gesteld.

FOTO PB HKL

Geef een reactie