Op de foto Doortje en Otto Zerdoner Heksenberg samen met Lex Nelissen

Het was op dinsdag 9 maart jl., in de wijk Heksenberg e.o. behoorlijk schrikken geblazen toen het bericht binnen kwam dat de bekende muzikant Otto Zerdoner (85) wonende aan de Arendstraat, geheel onverwacht was overleden. Iedereen die hem kende reageerde met ongeloof en kon het eigenlijk niet bevroeden dat de altijd sympathiek overkomende pursang muzikant Otto er nu niet meer was. Wat rest waren de woorden op de annonce dat vele fijne herinneringen aan hem de smart over zijn heengaan verzachtte. Voorgoed uit het midden van kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en overige familie, maar niettemin voor altijd in hun hart.

Hoe triest kan het amper een week later zijn toen ook bekend werd dat eveneens op een dinsdag, t.w. op 16 maart jl., ook echtgenote Doortje (85) was overleden. Een meer als hard gelag voor kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Eigenlijk niet te bevatten in zo’n kort tijdsbestek ouders, grootouders  en overgrootouders te moeten verliezen. Doortje Zerdoner, met haar meisjes achternaam Groselj, was overigens bijna 62 jaar gelukkig gehuwd met Otto. Bijzonder opvallend was ook o.m. de opmerking in de overlijdens annonce dat zij hun zielereis nu samen verder zetten.

Als muzikant maakte Otto in vroegere jaren furore als muzikant bij het destijds meer als beroemd en populair zijnde The Regento Stars samen met echtgenote Doortje. Na The Regento Stars was echtpaar Zerdoner muzikaal o.m. verbonden aan het orkest De Lustige Dorfsmuzikanten van Slavko Sterman. In herinnering in Heksenberg blijft ook het gegeven dat echtpaar Zerdoner steeds aanwezig was op de gehouden 4 uitvoeringen van het Lente Festijn van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek in het gemeenschapshuis. Hun muzikale bloed kroop immers waar het niet gaan kan. Dit vertaalde zich ook in het feit dat zij steeds vooraan wilde zitten, om maar niets te missen van dit geweldige entertainmentgebeuren.

Door de huidige Corona omstandigheden vond het afscheid van Otto en een week later ook van Doortje in besloten kring plaats.

Foto Callie Steijaert

 

Geef een reactie