Vanaf het paasweekend kan er in Kerkrade weer lekker vers Limburgs drinkwater getapt worden bij het Continium discovery center, in het Stadspark, bij basisschool de Spoorzoeker, naast het Roda JC Kerkrade-Court in Park West en op het Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven.

Het drinkwater is van uitstekende kwaliteit en veilig om te drinken. Het coronavirus wordt niet aangetroffen in ons drinkwater. Dit wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Belangrijk is om bij het tappen zich aan de hygiënerichtlijnen te houden, dan kan heel Limburg weer genieten van vers getapt drinkwater op openbare plekken. Laten we samen het beste in Limburg naar boven halen.

Hygiënerichtlijnen. WML adviseert bij het tappen het volgende:

  • Bedien de drukknop met schone handen.
  • Voorkom zoveel mogelijk direct contact met de tap.
  • Raak het punt waar het drinkwater uitstroomt niet aan.

Tip: de drukknop kan bijvoorbeeld ook bediend worden door gebruik te maken van een schone zakdoek of handschoen. Spoel de watertap of fontein even door voor koel water.

Lees het bericht over de watertaps op de website van WML

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno