Hoofdmenu

Dreigende schulden? Wij willen u zo vroeg mogelijk helpen.

Vanaf begin dit jaar is de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) veranderd. Gemeenten hebben nu meer mogelijkheden om actief hulp te bieden aan inwoners die een risico hebben op (dreigende) schulden. 

Signaal betalingsachterstand. Soms kan een inwoner belangrijke vaste lasten niet betalen. Dan probeert de energie- of waterleverancier, zorgverzekeraar of verhuurder te zorgen dat de inwoner de achterstand alsnog betaalt. Het kan zijn dat de inwoner niet reageert op betaalherinneringen en pogingen om contact te krijgen. In dat geval moet men dat signaal en de gegevens van deze inwoner doorgeven aan de gemeente.

Kunnen we helpen? Als gemeente zijn we dan verplicht om actie te ondernemen. We bieden onze hulp aan. De inwoner ontvang van ons een kaart. Het doel van deze kaart is om samen te bespreken of er hulp nodig is. Om te bekijken welke hulp het beste past. Het is natuurlijk aan de inwoner zelf of hij of zij die hulp wil accepteren of niet.

In Landgraaf is Welsun de organisatie die hulp biedt bij schulden. Een medewerker van Welsun kijkt naar de oorzaak van de financiële problemen. Hij of zij probeert afspraken te maken met de inwoner en de schuldeisers over de betaling van de schuld.

Kijk voor meer informatie op de website van Welsun of bel met 045-532 36 36.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno