Plannen aanpak gebied Kaldeborn/Schiffeler/Onderste Caumer.

Enkele paden, trappen, bruggetjes en dergelijke in Kaldeborn, Schiffeler en Onderste Caumer gaan op de schop. We gaan er groot onderhoud doen en een aantal knelpunten voor wandelaars in het gebied aanpassen. Bekijk de plannen voor de werkzaamheden en laat ons weten wat u ervan vindt.

In de helling achter de Schiffelerhof ligt een rioolbergingsbassin. Voor het reinigen en onderhouden van het bassin rijden er grote voertuigen over het pad ernaartoe. Hiervoor moeten we het asfaltpad verbreden naar 3 meter breed. Het huidige pad is bovendien aan een grote onderhoudsbeurt toe. En ook de voetpaden in het gebied Kaldeborn, Schiffeler en Onderste Caumer zijn aan een onderhoudsbeurt toe. Geregeld bereiken ons klachten van wandelaars hierover. In een periode met veel neerslag zijn paden erg modderig en slecht begaanbaar. Tot slot is in het gebied Kaldeborn, Schiffeler en een deel van de Onderste Caumer een aantal knelpunten die we gelijktijdig willen oplossen:

  • Het gebied is slecht toegankelijk en paden zijn slecht begaanbaar voor mindervaliden;
  • De grond langs sterk hellende paden spoelt weg, waardoor er geultjes met grote hoogteverschillen ontstaan;
  • Onveilige trappen;
  • De slechte staat van bruggetjes;
  • De oever bij de vijver brokkelt af, waardoor het pad steeds smaller wordt;

Bekijk de tekening van de plannen (download pdf) waarop u kunt zien waar welke werkzaamheden zijn gepland. Daarop staat ook een route aangeduid die we voor mindervaliden willen maken.

Natuurlijk willen wij u de gelegenheid bieden vragen te stellen, opmerkingen te plaatsen en suggesties te doen over de geplande werkzaamheden. Dit kunt u t/m 21 april 2021 doen door uw reactie te mailen naar: wandelpaden-schiffelerhof@heerlen.nl.

We bundelen alle vragen, opmerkingen en suggesties en u ontvangt een reactie terug via email. Als we aanvullende vragen hebben, nemen we contact met u op voor een aanvullend gesprek. Natuurlijk aangepast aan de geldende coronamaatregelen.

We hopen op die manier een plan te maken dat tegemoet komt aan de wensen van alle gebruikers van het gebied. We streven ernaar het plan dit jaar nog te realiseren.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie