Plannen voor Archeologie festival in 2022!

In navolging van het Romeins festival ‘Sempervivetum’, dat in 2013, 2015 en 2017 plaatsvond in Bocholtz, zijn er plannen om een Archeologie festival te organiseren in juni 2022. De archeologische vondsten rondom de Villa Vlengendaal zullen hierin een centrale rol krijgen.
Het belooft een veelzijdig festival te worden waarbij een zo breed mogelijk publiek op toegankelijke wijze kennis kan maken met archeologie. Zo zal er een aantal theatervoorstellingen in de openlucht plaatsvinden, waarbij een 50-tal acteurs en vrijwilligers ingeschakeld zal worden. Er worden verhalen verteld op een historische locatie in de Romeinse vallei. In deze vallei lagen 3 Romeinse villa’s, is de askist van Bocholtz opgegraven alsook een Romeinse muntschat. Uiteraard worden de sarcofaag van de Dame van Simpelveld en de dame zelf ook in het verhaal opgenomen, evenals de Via Belgica en de Via Traiana, de beide Romeinse wegen, die dit gebied doorkruisten.
De sportievelingen kunnen de fietsroute afleggen langs diverse Romeinse overblijfselen.

Neem een kijkje op de website https://www.toeristischsimpelveld.nl/

en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van dit festival!

Geef een reactie