Koninklijke onderscheiding voor burgemeester Raymond Vlecken

 

Gisterochtend vroeg werd burgemeester Raymond Vlecken door waarnemend gouverneur Johan Remkes verrast met een wel zeer bijzonder telefoontje. Voor zijn vrijwillige verdiensten is Raymond Vlecken benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op deze dag vóór Koningsdag, de dag dat de burgemeester traditiegetrouw enkele inwoners van Landgraaf mag verblijden met een lintje, werd hij nu zélf overvallen met de boodschap dat ‘het Zijne Majesteit heeft behaagd hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’.

De burgemeester kreeg daarna van de heer Norbert Dolman, kabinetschef van de provincie Limburg, het bijbehorende lintje overhandigd dat vervolgens door echtgenote Wilma Vlecken werd opgespeld. Raymond Vlecken: ‘Wat een geweldige verrassing! Dit zag ik totaal niet aankomen. Ik ben zeer dankbaar voor deze onderscheiding die ik met trots zal dragen. Ik weet nu precies hoe de inwoners van Landgraaf die eerder al een lintje hebben ontvangen én ook de mensen die ik vandaag nog ga verrassen, zich voelen’. En die lintjestour maakt de burgemeester vandaag in een wel heel bijzonder vervoermiddel, in een prachtige oldtimer, een verrassing namens de gemeente.

meer leze klik op deze link.

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie