Vanaf donderdag 29 april kunnen Kerkraadse inwoners een sneltest laten doen bij het Eurode Business Center. De burgemeesters van Eurode, de heer Fadavian van Herzogenrath en mevrouw Dassen-Housen van Kerkrade, hebben zich hier hard voor gemaakt en zijn blij dat het  geregeld is. Zij staan op de plek waar vanaf woensdag het testcentrum opgebouwd zal worden. Het Eurode Business Centrum heeft de parkeerplaats gelegen aan de Duitse zijde hiervoor ter beschikking gesteld.

Gratis sneltesten. Niet alleen Duitsers, maar ook grensarbeiders of mensen die een andere dringende reden hebben om in Duitsland te moeten zijn, kunnen zich gratis laten testen op corona in Duitsland. Het ministerie van Volksgezondheid van de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft dat bekend gemaakt, dit is te lezen in een nieuwsbericht op de website van de Städteregion Aachen.

 

Aanmelden voor test bij EBC. Online een afspraak maken bij het sneltestcentrum bij het EBC kan via de website ‘Testen in Aachen’ Naar het testcentrum dien je een identiteitsbewijs mee te nemen.

Meer info.Moet je echt de grens over, lees dan de regels op de website van de Rijksoverheid.
En let op: Als je de grens over gaat, houd rekening met het feit dat in Duitsland de maatregelen zijn  aangescherpt. Er geldt onder andere een avondklok na 22.00 uur.

Meer informatie over waar over de grens in Duitsland getest kan worden is te vinden op het Landesportal Nordrhein Westfalen.

Je kunt ook op de website van PANDEMRIC je persoonlijke situatie invullen en bekijken welke maatregelen voor jou van toepassing zijn.

Foto Gemeente Kerkrade