Hoofdmenu

Activiteiten 4 & 5 mei in Heerlen.

Ook dit jaar kunnen we in de gemeente Heerlen op 4 en 5 mei niet in groten getale samen met elkaar gedenken en vieren. Komende week zijn nog steeds maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Heerlen heeft daarom aangepaste activiteiten.

Herdenken op 4 mei. Muziekgezelschappen, harmonieën en fanfares in Heerlen worden opgeroepen om op 4 mei a.s. van 19.56 tot 19.59 uur overal in de wijken van onze stad de ‘Last Post’ of ‘Amazing Grace’ ten gehore te laten brengen. Het liefst vanaf een betekenisvolle plek in de wijk, door een afvaardiging van maximaal 1 á 2 personen vanuit de vereniging. Een individueel muzikant kan dit natuurlijk ook doen.

Mensen die persoonlijk willen herdenken kunnen vanzelfsprekend op eigen initiatief bloemen neerleggen bij een oorlogsmonument in de buurt.

Herdenken Heerlen-Centrum. Er zal geen Stille Tocht plaatsvinden. Op dinsdag 4 mei wordt op de begraafplaats aan de Akerstraat Heerlen een kort moment stil gestaan bij Dodenherdenking. Dit is een besloten herdenking met diverse mensen vanuit de samenleving.

Om deze reden is de Akerstraat tijdelijk op dinsdag 4 mei van 19:00 tot 20:30 uur een 30 km zone. Ook gelden er ter hoogte van de begraafplaats op 4 mei van 17:30 tot 20:30 uur verkeersverboden.

Ook in Hoensbroek is geen Stille Tocht, tevens is er geen dodenherdenking. Belangstellenden kunnen de gehele dag hier bloemen neerleggen bij het oorlogsmonument bij de kleine St. Jan in Hoensbroek

Vrijheid vieren op 5 mei. In verband met de covid-19 pandemie zullen er geen buitenactiviteiten plaatsvinden.

U wordt opgeroepen om te vlaggen op 4 en 5 mei 2021. Dit als teken van samenhorigheid. Op 4 mei kan de vlag halfstok worden gehesen en op 5 mei mag de vlag in top.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »