Vanaf eind mei tot medio juni 2021 staat het mobiele onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker op het parkeerterrein van de scouting aan de Anselderlaan 65 in Eygelshoven. Vanwege het coronavirus zijn verschillende maatregelen genomen om veilig te kunnen screenen binnen de COVID-richtlijnen.

 

Ongeveer een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker in haar leven. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dankzij dit gratis bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Ontvangt u een uitnodiging, maak dan vooral een afspraak. Het bevolkingsonderzoek borstkanker vergroot de kans dat eventueel aanwezige kanker in een vroeg stadium ontdekt wordt. Door vroege opsporing is de kans op genezing groter.
In een eerder artikel stond het verhaal van een ervaringsdeskundige. Wilt u dit verhaal teruglezen? Kijk dan op www.kerkrade.nl/borstkanker

Onze informatielijn is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 00 01 388. Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker vindt u op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl Hier vindt u ook informatie over het coronavirus en het bevolkingsonderzoek borstkanker.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno