Komt u in aanmerking voor het MantelzorgcomplimentPLUS 2021?

 

 

 

Heerlen spreekt haar waardering uit voor de vele mantelzorgers die, dag in dag uit, zorgen voor hun naaste. Bent u zorgvrager (hulpbehoevend) en wilt u uw mantelzorger(s) bedanken voor de geboden zorg? Dan kunt u voor het MantelzorgcomplimentPLUS 2021 in aanmerking komen. Heeft u vorig jaar een mantelzorgcompliment ontvangen, dan betalen wij het mantelzorgcompliment 2021 automatisch uit.

Het MantelzorgcomplimentPLUS is ook in 2021 een eenmalig geldbedrag van
€ 200,- PLUS praktische ondersteuning voor de mantelzorger.

Ga naar de webpagina over MantelzorgcomplimentPLUS 2021, ook voor een aanvraagformulier. Per adres verstrekken we één MantelzorgcomplimentPLUS.

Als u vorig jaar een mantelzorgcompliment heeft ontvangen, dan betalen wij rond 21 mei 2021 het mantelzorgcompliment 2021 automatisch uit. Heeft u hier nog geen brief over gekregen, vraag het mantelzorgcompliment dan zelf aan of neem telefonisch contact op met het team Inkomen: 045-560 49 00.

U bent mantelzorger als u vaak en langdurig voor een zorgvrager uit uw omgeving zorgt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de zorg voor een chronisch zieke partner of een gehandicapt kind. Als mantelzorger bent u altijd bezig met het zorgen voor een ander, maar wie zorgt er voor u?

Als u advies of ondersteuning nodig heeft kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg Parkstad. Werk voor Heerlen of Sociaal Maatje (van Alcander) kan voor u de praktische ondersteuning verzorgen. De mantelzorger kan kiezen waar hij/zij hulp bij nodig heeft, zoals boodschappen halen, een klusje in en om het huis of begeleiding naar het ziekenhuis.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie