Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond het laatste thuisduel van 2020-2021 winnend afgesloten.

RODA JC BUIGT ACHTERSTAND OM EN WINT VAN FC EINDHOVEN

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond het laatste thuisduel van 2020-2021 winnend afgesloten. In het eigen Parkstad Limburg Stadion werd FC Eindhoven met 2-1 verslagen. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam via een hoekschop van Goppel. Falkenburg verlengde de voorzet, maar Vente miste de bal op een haar na. Even later kapte Goppel zijn directe tegenstander uit, maar ging zijn poging naast. Een verrassend schot van Pflücke in de korte hoek werd ternauwernood door Swinkels tot hoekschop verwerkt. 

Na een half uur speeltijd kreeg Goppel de bal plotseling voor zijn voeten via doelman Swinkels. Vente wist vervolgens niet te scoren. Na opnieuw inbrengen van Pflücke wist ook Goppel het net niet te vinden.

Drie minuten voor het rustsignaal dook Van der Sande op voor het doel van Hoekstra waarna hij de Eindhovenaren, uit het niets, op een 0-1 voorsprong bracht.

Na rust verschenen dezelfde namen aan de aftrap. Tot twee keer toe bracht Klaasen de bal voor de goal. Luijckx was degene die het doel onder vuur nam, maar Swinkels weerhield hem van scoren. Een voorzet van Vente kaatste via een Eindhovenaar terug, waarna hij de bal aflegde op Falkenburg. De spits bleef kalm en schoot voor open doel de gelijkmaker binnen.

Aan de andere kant van het veld kopte Sleegers even later de bal nét voorlangs. Een volgende poging, dit keer van Jensen, vloog over. Vlak voor tijd werd een indraaiende hoekschop van Klaasen verlengd door invaller Messaoud waarna aanvoerder Luijckx bij de tweede paal de 2-1 voorsprong binnen tikte.

In de slotminuten wist Roda JC de voorsprong vast te houden waardoor het laatste thuisduel van het seizoen met een overwinning werd afgesloten. Mede dankzij deze overwinning heeft Roda JC de Play-Offs weten veilig te stellen.

Volgende week woensdag (12 mei) speelt Roda JC om 20.00 uur het laatste competitieduel in het Frans Heesen Stadion tegen TOP Oss. 

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie